Тази 104-годишна баба никога не е била болна: тя твърди, че тази храна е тайната на нейното дълголетие

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тази 104-годишна баба никога не е била болна: тя твърди, че тази храна е тайната на нейното дълголетие
4580
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Тази 104-годишна баба никога не е била болна: тя твърди, че тази храна е тайната на нейното дълголетие

Вирджиния Оливър лови раци от дете, почти цял век, и това лято планира отново да бъде активна в тази област.

Тя поднови лиценза си за лов, който е от юни до октомври, и това лято ще ходи на лов за тях. Тази силна възрастна жена разкрива, че обича да стои на вода и самата тя да си бъде „господарка“.

Вирджиния Оливър

Снимка: YouTube

Вирджиния е родена през далечната 1920 г.

и става известна на обществеността след появата на документален филм за нея, наречен "Разговори с повелителката на омарите" .

Тя открива любовта си към тази дейност като момиче, работейки с баща си и по-късно със съпруга си – дори във време, когато жените рядко вършели тази работа.

Работи активно на морето

Тези дни Вирджиния работи с 81-годишния си син Максуел на лодка, която носи нейното име, докато хвърлят мрежите си край бреговете на Рокланд, Мейн и се надяват на добър улов, съобщава Today .

Тя и синът й разпределят внимателно ловните си задължения, така че той да дърпа капаните, докато Вирджиния пълни торбите със стръвта и претегля омарите.

Ако рачетата са малки, те се хвърлят обратно във водата.

баба лови омари

Снимка: YouTube

В документалния филм, в който се появява, тя разкрива как е карала кола до 103-годишна възраст. Тази баба е в перфектно здраве и живее със сина си.

Докато мнозина признават, че генетиката играе роля за доброто здраве и дълголетие, тя открива, че начинът на живот е много важен, тъй като родителите й са починали в 50-те и 60-те си години.

Много се движи

Оливър открива, че е важно да си активен, защото иначе ще останеш в инвалидна количка. Тя винаги е ставала рано и работи три дни в седмицата със сина си, като двамата отиват "на лов" преди изгрев слънце, така че тя трябва да се събужда в три сутринта.

повелителката на омарите

Снимка: YouTube

Води здравословен живот

Никога не е палила цигара и не е пила алкохол. В менюто й често присъстват омари и здравословни храни, а от сладкото тя предпочита нискокалоричните десерти, които са пълни с протеини, минерали, цинк и калций, както и витамин В.

Харесва обаче да си похапва всичко - затова като мнозина има "слабост" по шоколада, който бързо я ободрява, а и обича вечеря с боб или домашно приготвени шоколадови понички.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft