Тирамису в ананас
	4 бр. ананаси
	400 г бишкоти
	400 мл готварска сметана
	300-400 г сирене Маскарпоне (или извара)
	400 мл силно кафе
	1-2 с.л. коняк или ром
	какао
	за украса - ягоди, кафе на зърна
	
	Сметаната се разбива с помощта на миксер до получаването на гъста смес. Добавя се сиренето (изварата) и се разбърква с помощта на дървена шпатула. Кафето се смесва с алкохола. Ананасите се издълбават, като предварително се изрязва капачето с листата. Бишкотите се намокрят с кафе, слагат се в ананаса и се покриват с крем. Процедурата се повтаря, докато се напълнят ананасите. Отгоре се поставят още две напоени бишкоти и крем. Десерта се поръсва с какао и се поставя в чинии. Украсява се с капачетата от ананасите, колелца портокал, половинки ягоди и зърна кафе. Добре е да престои няколко часа в хладилник.
	Към крема може да се добави пудра захар.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







