Тирамису със сирене
	1 голям пакет бишкоти - 48 бр. бишкоти
	400 г сирене Филаделфия или сирене Крема или обезсолена извара
	4 бр. яйца
	500 мл течна сладка сметана или 200 г заквасена сметана
	200 мл ликьор Бейлис
	2 ч.л. нес-кафе
	какао
	4 с.л. захар
	1 ч.ч. готово шварц кафе
	
	Разделят се жълтъците от белтъците. В жълтъците се прибавя захарта и се бие до побеляване, след което се прибавя сиренето и се разбива добре, след всичко това се прибавя ликьора. В друг съд се разбива сметаната. В трети съд се разбиват белтъците на сняг.
	Смесите от трите съда се смесват и разбъркват с дървена лъжица до еднородна смес, която се разделя на две части. В едната се прибавя нес-кафето и се разбърква.
	В квадратна или правоъгълна тавичка или йенска тенджера се редят: потопени за малко в шварц кафе (предварително направено) бишкоти, след това бял крем, поръсен с какао, след това нес кафе крем, след това пак потопени бишкоти и така се редуват до края, като най-отгоре се поръсва плътно с какао. Оставя се в хладилник за 24 часа.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







