Тирамису с извара
	700 г ягоди
	200   70 г захар
	3 бр. яйца
	4 с.л. ликьор амарето
	2 с.л. сироп от лайм
	400 г лейдифингърс или бишкоти Савоярди
	400 г извара
	300 г заквасена сметана
	150 г течна готварска сметана без захар
	3 ванилии
	2 с.л. сушени лимонови корички или настъган лимон
	4 с.л. какао
	За украсата:
	100   100 г течна готварска сметана без захар
	70 г захар
	100 г бял шоколад
	150 г черен шоколад
	50 г сурово кашу
	
	На водна баня разбивате яйцата със захарта докато сместа утрои обема си. Разбивате изварата със заквасената и течна сметана. Добавяте ванилията, настърганата лимонова кора и сиропа от лайм. Смесвате внимателно без да разбивате с миксер яйчената и сметановата смес.
	Варите какаото в 300 мл вода и захар, добавяте накрая ликьора. Нареждате в тавичка бишкотите, като за 5 секунди ги потапяте в какаото. Поставяте няколко лъжици от крема и заглаждате. Отгоре редите нарязани на филийки ягоди. След това отново ред бишкоти, крем, ягоди и т.н. Върху най-горния слой от крем поставяте разбита сметана за украса. Потапяте ягоди и кашу в бял и черен шоколад и украсявате. При поднасяне може да украсите и с ганаш.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







