14 Март 2012
                
                377505
            
                                                                         Тирамису
                                                                                                Тирамису с кисело мляко
                                                                                                Тирамису с бишкоти
                                                                                                Тирамису с маскарпоне
                                                                                                Тирамису с шоколадови пурички
                                                                                                
                            Тирамису с лешници
                                                                                                Тирамису в ананас
                                                                                                Тирамису с извара
                                                                                                Тирамису със сирене
                                                                                                Сладоледено тирамису
                                                                                                Плодово тирамису
                                                                                                Тирамису с ягоди
                                                            
                Тирамису с лешници
	1 с.л. нескафе
	3 с.л. фина захар
	125 мл готварска сметана
	250 г сирене Маскарпоне
	240 г бишкоти
	50 мл ликьор
	25 г едро настърган тъмен шоколад
	70 г едро накълцан изпечен лешник
Кафето и половината от захарта се разтварят в 160 мл горещата вода. Прибавя се ликьора и сместа се охлажда. Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг. Прибавя се сиренето и всичко се разбърква добре с дървена лъжица. Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес. Нареждат се в правоъгълна тава (форма) на един ред. Напръскват се с останалата кафеeна смес. Отгоре се разпределя кремообразната смес. Накрая се поръсват с лешници и шоколад. Тирамисуто се поставя в хладилник, за да се охлади, поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







