Ето как изглежда бащата на 87 деца - 69 от първата му жена и 18 - от втората (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето как изглежда бащата на 87 деца - 69 от първата му жена и 18 - от втората (Снимки):
17571
Ето как изглежда бащата на 87 деца - 69 от първата му жена и 18 - от втората (Снимки):

Още през 18 век руски селянин поставя два световни рекорда, които никой никога не е надминавал: броя на родните му деца и броя на близнаците, родени в семейство.

Фьодор Василев е роден през 1707 г. в семейство на крепостни селяни в град Шуя, на около 320 км от Москва. Прекарва детството си в село Ведение, недалеч от манастир, а по-късно е преместен в редиците на държавни крепостни селяни, т.е.

тези, които са били ангажирани с държавни задължения.

Когато е на 18 години, Василиев се жени за първи път. Името на първата съпруга не е известно, но историците твърдят, че се е казвала Валентина. Между 1725 и 1765 г. съпругата му ражда 27 пъти! Ражда общо 69 деца : 16 двойки близнаци, 7 тризнаци и 4 четиризнаци. Удивителното е, че само 2 от 69-те деца са починали.

многодетен баща

След смъртта на Валентина Фьодор се жени повторно за жена на име Анна, която му ражда още 18 деца: 6 двойки близнаци и 2 тризнаци.

баща на голямо семейство

Много бездетни двойки осиновяват децата на Василев, докато останалата част от семейството се мести в Москва, където се радват на държавно покровителство. Експертите казват, че днес на планетата може да има около 80 000 потомци на този руснак!

През 1782 г. архиепископ Владимир научава за Фьодор и неговите подвизи в спалнята, и разговаря за него с императрица Екатерина Велика.

Лично императрицата кани на гости семейството, а Фьодор е награден за демографския си принос към Руската империя. Английски търговец, живеещ по това време в Санкт Петербург, разказва в родината си за Василев и статии за него са публикувани в британската преса.

Учените се съмняват, че Василев е бил толкова "невероятно плодовит", въпреки че някои предполагат, че той притежава "ген за повече деца".

баща с бебета

„Звучи като научна фантастика. Искам да кажа, 69 деца? „Моля!“, заявява Джеймс Сегърс, директор на Департамента по репродуктивни науки в университета „Джон Хопкинс“. Този учен смята, че с оглед на нивото на медицината през 18 век, това е напълно невъзможно. Според него децата не биха могли да преживеят раждането, камо ли детството.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft