Съставки:
- 3 глави лук
- 1 скилидка чесън
- 6 супени лъжици грис
- 2 яйца
- сол
- кориандър сух 1 лъжичка
- черен пипер 1/2 лъжичка
- червен пипер 1/2 лъжица
- доматен сок 200 мл
- олио за пържене
Вземете три глави лук и ги нарежете на ситно.

Прехвърлете нарязания лук в купа и добавете една скилидка чесън през преса.
.jpg)
Добавете шест супени лъжици грис и разбъркайте всичко добре.

Две яйца се разбиват със сол и се добавят към лучената смес.


Разбъркайте добре съдържанието на купата. Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 15 минути.
След като изтече времето, добавете подправки в купата: по една чаена лъжичка червен пипер и сушен кориандър, както и малко смлян черен пипер.


Загрейте растителното масло в тиган на среден огън.

С помощта на лъжица оформете кюфтета от получената маса.

Запържете ги на порции от двете страни до златисто кафяво.

Поставете всички кюфтета в тиган и налейте чаша доматен сок.

Покрийте тигана с капак и оставете да къкри на слаб огън за 15 минути.


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







