Напитките, които свалят кръвното по-добре от всякакви хапчета!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Напитките, които свалят кръвното по-добре от всякакви хапчета!
5287
Напитките, които свалят кръвното по-добре от всякакви хапчета!

Сред най-добрите напитки за понижаване на високото налягане специалистите изтъкват чай от хибискус, сок от нар, комбуча (напитка на основата на комбуча).
 

Лекарите настояват да не се допуска развитието на хипертония, а при съществуващо заболяване следвайте инструкциите за понижаване на високото кръвно налягане. Те напомнят, че при хипертония стените на кръвоносните съдове изпитват прекомерно напрежение поради постоянно интензивното въздействие на кръвния поток върху тях. В крайна сметка това увеличава натоварването върху сърцето и го износва преждевременно, принуждавайки го да работи с повече усилия, но по-малко ефективно - последиците от този процес могат да бъдат много драматични.

Диетолозите разглеждат напитки, които могат да помогнат за понижаване на високото кръвно налягане. Ето кои са най-добрите:

  • Хибискус. Учените проведоха проучване, включващо пациенти с пред- и умерена хипертония на възраст 30-70 години, които не приемаха лекарства за понижаване на кръвното налягане. В продължение на шест седмици някои от субектите пиеха три порции по 240 мл чай от хибискус дневно, а някои - плацебо. В резултат на това групата с хибискус успява да понижи високото систолично кръвно налягане, което не се наблюдава в групата на плацебо.


„Пиенето на чай от хибискус ежедневно в лесно за консумация количество понижава кръвното налягане при възрастни с хипертония и лека хипертония - много ефективна диетична промяна за тези с тези състояния“, казват изследователите.
 

  • Сок от нар. Според данни, публикувани от Националната медицинска библиотека на САЩ, сокът от нар може също да се използва успешно за борба с високото кръвно налягане. Хипотензивният ефект на тази напитка се обяснява със способността да потиска активността на серумния ангиотензин-конвертиращ ензим (ACE) в кръвния серум. Учените го оценяват като едно от най-добрите природни средства за понижаване на систолното кръвно налягане.


„Сокът от нар е богат на танини, има антиатеросклеротични свойства и силни антиоксидантни свойства. Консумацията му може да подобри функционирането на сърдечно-съдовата система “ - казват учените.

  • Комбуча. В доклад на списание Здраве се казва, че консумацията на тази напитка подобрява храносмилането, възстановява флората от полезните бактерии в тялото и повишава имунитета и настроението. Изследователите свързват благотворните му ефекти с високото съдържание на пробиотици. Това също обяснява присъщото свойство на напитката да намалява кръвното налягане - както систолично, така и диастолично. Учените заявяват, че комбуча съдържа не един, а няколко вида пробиотици, това обстоятелство засилва лечебния ефект на тази ферментирала напитка върху организма.


„Напитка на основата на комбуча активира елиминирането на токсините от тялото и увеличава енергията, помага за отслабване и предотвратява високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и рак“, казват експертите.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft