Три признака на рак на червата, които нерядко пренебрегваме

вход през zajenata.bg
За Жената
Три признака на рак на червата, които нерядко пренебрегваме
677
Три признака на рак на червата, които нерядко пренебрегваме

Често пъти установяването на колоректален рак става в късен етап от негонвото развитие, защото признаците за наличието му са доста неясни и диагностицирането му не е съвсем точно и навреме.

 

Един от първите симптоми е чревният дискомфорт след хранене. Това могат да бъдат болка, подуване на корема, повече газове.

Но хората често не обръщат внимание на това, обвинявайки например качеството на продуктите. Въпреки това, ако дискомфортът се случва всеки път след хранене, задължително е да се консултирате с лекар - този симптом в повечето случаи показва възпаление на лигавиците, но може също да показва рак.

 

Тревожността може да причини постоянно нарушение на изпражненията. Диарията или запекът понякога могат да се появят при абсолютно здрави хора, но ако са станали редовни спътници, определено трябва да се тествате. Причините за диария могат да бъдат много, а ракът - сред тях.

 

Има един симптом, чиято поява тревожи почти всеки. Това е кръв в изпражненията. При рак на червата разрядът на кръвта може да бъде забелязан само на тоалетна хартия, но с течение на времето количеството на кръвта в изпражненията става по-голямо. Ако забележите кръв в изпражненията, не отлагайте посещението на лекар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft