Тя разряза картофите на 2, а само след 30 минути ни изуми с резултата - по-вкусно нещо не бях ял!
26 Юли 2016
510723
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Бързо, лесно вкусно - кой не обича? Днешната рецепта е точно такава - пълнени кошнички от картофи с вкусни гъбки жулиен и златна кашкавалена коричка....
СЪСТАВКИ:
масло
1/2 ч. л. брашно
250 мл не прекалено тежка сметана
100 гр. кашкавал
сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
- Внимателно измийте картофите с четка, не е необходимо да белите кората. Нарежете всеки картоф надлъжно на две равни части.
- С малка лъжица внимателно издълбайте средата на двете половини, за да получите нещо като лодки със стена, дебела около 5 мм. За да не изхвърляте издълбаното, може да го използвате за пюре.
- Получените картофени лодки сложете в студена вода, така че да не потъмняват.
- На слаб огън в тиган разтопете маслото, сложете вътре ситно нарязаните гъби и запържете за 5-7 минути. Добавете нарязания лук, колкото е възможно по-ситно, и задушавайте още 7 минути на умерен огън. Добавете брашното и бързо разбъркайте, докато сосът получи необходимата плътност.
- Време е да добавите сметаната, сол и черен пипер на вкус. Оставете сместа за още 3-4 минути на огъня и отстранете.
- Сложете картофите в тавичка, покрита с хартия за печене, във всяка половинка сложете малко парче масло, малко сол и черен пипер. Напълнете лодките с гъбената плънка и ги пъхнете във фурната за 15 минути при температура от 180-200 ° C.
- След това поръсете с настърган кашкавал и допечете за още 15 минути.
Златната кашкавалена коричка е толкова апетитна... А за пълен възторг липсва само щипка червен пипер на върха ... Усилията ви със сигурност ще пожънат небивал успех!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари