Уж е карфиол с гъби, а сякаш ядеш пиле с картофи! Уникална вкусотия - лесна и полезна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уж е карфиол с гъби, а сякаш ядеш пиле с картофи! Уникална вкусотия - лесна и полезна:
Уж е карфиол с гъби, а сякаш ядеш пиле с картофи! Уникална вкусотия - лесна и полезна:
6103
Източник: За Жената
Уж е карфиол с гъби, а сякаш ядеш пиле с картофи! Уникална вкусотия - лесна и полезна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за Пържен карфиол с гъби е истинско гастрономическо удоволствие, съчетаващо прости съставки с богат вкус.

Деликатната текстура на карфиола, заедно с ароматните гъби и подправки, създава ястие, което е едновременно лесно за приготвяне и впечатляващо за сервиране.

Идеално за ежедневно хранене или като гарнитура към празнична трапеза. Ето какво ви е необходимо за рецептата:

Пържен карфиол с гъби

Необходими съставки:

  • 1 глава карфиол
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици растително масло
  • 30 г масло (или маргарин)
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • 1/2 чаена лъжичка смлян червен пипер
  • 1-2 супени лъжици соев сос
  • 1 връзка копър (или магданоз)
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

1.

Почистете главата карфиол и я нарежете на розички. Нарежете ситно чесъна.

2. В тиган на среден огън загрейте 1 супена лъжица растително масло и 15 г масло.

масло в тигана

Снимка: YouTube

Добавете ситно нарязания чесън и запържете за кратко, около 30 секунди, за да се освободи ароматът.

3. Добавете розичките карфиол, покрийте тигана и пържете на слаб огън за 2-3 минути.

карфиол в тигана

Снимка: YouTube

Разбъркайте, покрийте отново и продължете пърженето за още 2-3 минути.

задушен карфиол

Снимка: YouTube

4. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, разбъркайте и продължете да варите на слаб огън, докато карфиолът омекне напълно. След това прехвърлете карфиола в огнеупорен съд с капак и го оставете настрана.

5. Нарежете гъбите на лентички. В същия тиган добавете много малко количество растително масло (около 1 чаена лъжичка) и запържете гъбите на среден огън, докато пуснат течността си и тя се изпари напълно.

гъби в тигана

Снимка: YouTube

6. Добавете 1 супена лъжица растително масло и ситно нарязания лук. Пържете около 2 минути, като разбърквате от време на време.

запържени гъби

Снимка: YouTube

7. Добавете 15 г масло и продължете да пържите за кратко. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.

8. Върнете карфиола в тигана с гъбите.

гъби с карфиол

Снимка: YouTube

Добавете счукания червен пипер и соевия сос, след което разбъркайте внимателно, за да се смесят вкусовете.

карфиол с гъби в тиган

Снимка: YouTube

9. Накрая добавете ситно нарязан копър (или магданоз), разбъркайте и свалете тигана от котлона.

пържен карфиол с гъби

Снимка: YouTube

10. Сервирайте ястието горещо, като самостоятелно ястие или като гарнитура.

карфиол с гъби на тиган

Снимка: YouTube

паниран карфиол с гъби

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft