Учените доказаха, че бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на детето

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Учените доказаха, че бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на детето
10781
Учените доказаха, че бабата по майчина линия е най-важният човек в живота на детето

Това е вълшебната дума "Баба"! Колко приятни и добри спомени са свързани с нея! Най-вкусните палачинки, сладкият сън, радостта от срещата, летни незабравими приключения и много, много специални неща, всеки от нас има своя собствена.

Свързваме бабите с приказки, през лятото, доброта, обич, вкусни торти и сладко.

Наистина обичам бабите си и дъщеря си. Но ето един парадокс: по някаква причина аз приличам повече на баба ми по майчина линия , не на майка ми, не на баща ми, а точно на нея, както външно, така и по характер. Интересното е, че дъщеря ми Полина също не е като мен или съпруга ми или майката на съпруга ми, а именно майка ми.

Обърнах внимание на това в разговор с приятелката му. Както се оказа, тя има същото. Нейният син Денис, по природа, е точно копие на майка си. И наскоро научих, че има научна обосновка.

Генетична връзка

Оказва се, че бабата по майчина линия играе най-важната роля в живота на детето. Тя не само му дава необходимите знания, опит и дава любов, топлина и грижа. Връзката й е много по-дълбока.

Учените посочват, че тази връзка се формира на генно ниво!

„ Добре известен факт: децата наследяват генетичен материал не от родителите си, а от бабите и дядовците, точно както родителите получават ДНК от баба и дядо. Затова често се случва нашите деца да са като нашите починали роднини ”, казва един от специалистите по генно инженерство.

Също така, експертите казват, че децата получават по -голямата част от генетичната информация от техните баби по майчина линия!

Разбира се, всичко е относително и всяко семейство е уникално. Детето може да бъде много подобно на баба по бащина линия. Когато става въпрос за генетика, да се предвиди развитието на събитията е доста трудно.

Въпреки това е важно за всички родители да осъзнаят каква огромна роля играят техните роднини в съдбата на едно дете и в това, което е модерно днес да наричаме "емоционална интелигентност".

Експертите казват: „ Дори емоциите, които бабата, преживява по време на бременността, може да повлияят на развитието на детето на дъщеря си. Важно е да се разбере, че семейството е цялостен организъм, където всички негови членове са тясно свързани помежду си. И заедно с гените и положителните, които виждаме в себе си, предаваме на нашите внуци нашите болести и лоши навици, наклонности и зависимости . "

От това следва, че е невъзможно да се отнасяте невнимателно към вашето психологическо и физическо здраве. Все пак човек може да нарани не само себе си, но и много бъдещи поколения и това е най-лошата безотговорност.

Ето защо, моля ви, помнете за себе си и вашето здраве - и вашите внуци ще се възползват от това!

И по някакъв начин се натъкнах на нежно и безумно сладко есе за любимата ми баба , написана от малката ѝ внучка. От четене на тази малка приказка на лицето ми започна да блести усмивка и сълзите ми се появиха в очите и аз веднага побягнах да се обадя на баба ми.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft