Ето кои е най-ранният симптом на коронавирус и това НЕ е загуба на обоняние:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето кои е най-ранният симптом на коронавирус и това НЕ е загуба на обоняние:
4343
Ето кои е най-ранният симптом на коронавирус и това НЕ е загуба на обоняние:

Потърсете медицинска помощ, преди да загубите обоняние.

Експерти по целия свят наричат ​​загубата на обоняние най-неопровержимото доказателство за инфекция на организма с коронавирус. Понякога към това се добавя загуба на вкус.

Испански учени обаче са установили, че дори преди човек да престане да усеща никакви миризми, той вече е имал симптоми, на които той, както и много други, просто не е обърнал внимание.

Преди загубата на миризма, пациент с COVID-19 започва да изпитва дискомфорт в носа, придружен от сухота и сърбеж на лигавицата. Вече при тях човек трябва да започне да алармира и да направи тест за коронавирус, казват изследователите.

Испанските учени публикуваха своите открития на уеб сайта за препринт medRxiv.

Според статистиката загубата на миризма на COVID-19 придружава при от 80% от инфекцията. Към това трябва да се добави висока температура, кашлица и слабост с тежест в гърдите. Загубата на вкус се случва малко по-рядко. 

В същото време обонянието и вкусът могат да се върнат след няколко дни или дори след няколко месеца. Известен е случай, когато пациент след коронавирус в продължение на осем месеца след COVID-19 не чувства нито едното, нито другото. Това му носи много неудобства. 

Той не само не получава удоволствие от храната, но и няколко пъти едва не умря, вдишвайки химикали и дим, които просто не усещаше.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft