Учени-неродените бебета чувстват болка по време на аборт

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Учени-неродените бебета чувстват болка по време на аборт
6689
Учени-неродените бебета чувстват болка по време на аборт

Учените настояват медицинската общност да забрави за политическите предпочитания и да признае нарастващите доказателства, че неродените бебета могат да почувстват болка още в 12-та седмица на бременността.

В статия в Journal of Medical Ethics Стюарт Дербишир, професор в Националния университет в Сингапур пише, че тези данни заслужават внимание.

Дербишир и неговият съавтор Джон Бокман твърдят, че мозъкът и нервната система на плода са достатъчно развити, за да изпитат болка до 24-та седмица. В повечето страни абортът е разрешен само преди това време.

Учените цитират нови проучвания, показващи, че бебетата могат да изпитат „известна прилика на болка“ още на 12-та седмица.

И ако неродените деца могат да почувстват болка, то със сигурност страдат при аборт.

Смята се, че мозъчната кора е отговорна за сензорната информация, не е достатъчно развита до 24-тата седмица за предаване на сигнали за болка. Въпреки това сега учените казват, че това е грешка.

По-специално, едно проучване открива способността да усеща болка при възрастни с увреждане на мозъчната кора.

Лекарите казват, че за да се отрече способността на плода да се чувства болка - е "флирт с морална безотговорност, който ние просто не можем да си позволим" Те обаче не се застъпват за забрана на абортите, а предлагат само фетална аналгезия преди операцията.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft