Хапваш го и си в рая! Леко, въздушно, божествено вкусно и става за минути! И си го ям без...
        
        
        
                    15 Април 2017
                
                1677949
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Ако някога сте опитвали или приготвяли баварски крем , може би все още помните вкуса му. Това истинско кулинарно вълшебство може да се използва като крем за торти, пълнеж за палачинки или просто да се хапва с удоволствие.
Проблемът е, че въпросния деликатес съдържа достатъчно калории , тъй като рецептата предвижда използването на маслена сметана, мляко, яйца ... Е, днес ще ви зарадваме с диетична версия на рецептата за крема . Този баварски крем е позволен дори и на тези, които следят за фигурата си (най-вече режима на Дюкан).
 А вкусът е нещо прекрасно!
 
                Съставки:
1,5 чаши прясно мляко
захар на вкус
3 жълтъка
300 мл сметана
4 с.л. вода
1 с.л. желатин
Приготвяне:
- Разбийте жълтъците със захарта и поставете сместа на слаб огън. Налейте на тънка струйка млякото и загрейте за 10 минути при непрекъснато разбъркване. Не оставяйте да заври! Дръпнете от огъня.
- Разбийте нискомаслена заквасена сметана или кисело мляко с екстракта от ванилия.
- Накиснете (разтворете) желатина според указанията на опаковката. След това го излейте в млечно-яйчената смес, разбъркайте и оставете да се охлади при стайна температура.
- Добавете на вкус разбита сметана или фина извара, отново разбъркайте добре и насипете в сладоледени купички. Сложете в хладилника да се стегне. И възрастни, и деца ще бъдат възхитени от този въздушен и пухкав десерт!(39).jpg) 
Консистенцията на крайния продукт се определя до голяма степен от количеството желатин . Сложете малко повече, за да се получи консистенция на панна кота и малко по-малко за десерт с консистенция като тази на сладоледа. 
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                

 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







