Хранителните вещества, от които жените се нуждаят по всяко време

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Хранителните вещества, от които жените се нуждаят по всяко време
6495

Жените на всяка възраст, височина, тегло и ниво на активност имат поне едно общо нещо: имат нужда от определени хранителни вещества, които организма не произвежда, а изисква, за да функционира правилно.
Повечето експерти са съгласни с това, че на най-добрия източник на основни хранителни вещества е храната, защото там се намират в естествена форма всички витамини, минерали, аминокиселини , които се преработват много по – лесно от тялото. Освен това в естествената си форма тези полезни вещества се усвояват максимално и няма опасност от тяхното предозиране в тялото както изкуствените им заместители.

Но ако имате или сте изложени на риск от дефицит на витамини и / или минерали (бременни, вегетарианци, веганци, хронично болни и т.н.), вашият лекар може да ви предпише добавка.

Вашият избор да приемате добавка зависи от вашият хранителен режим и препоръка на лекаря. "При разглеждане на добавките, жените трябва да избират такива за костите, при бременност и за гърдите си", казва едно медицинско американско списание. "Достатъчна костната плътност е необходима за предотвратяване на остеопорозата, адекватен прием на фолиевата киселина е от съществено значение за плодородието и развитието на плода, както и за намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания и други хронични болежки.".
Ето го и списъкът с най – добрите суплементи за жени: 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft