Цяла България научи за сватбата на младо семейство от Варна

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Сватби
Цяла България научи за сватбата на младо семейство от Варна
19610
Цяла България научи за сватбата на младо семейство от Варна

Сватба в народни носии, десет години след предложението за брак. Това е семейната приказка на Милена и Румен от Варна.

Всички гости носят шевици, а повечето фотографии от празника са направени не от личен фотограф, а от впечатлени минувачи по пътя на новото семейство.

Сватба, която успява да затрудни дори и оркестъра. Милена и Румен се събират преди 10 години – а любовта им донася техните деца Пресиан и Христея. Още през 2009 е имало предложение за брак, но обмислянето продължило малко по-дълго.

„Казах на мъжа ми, че не искам да се женя сега. Но създадохме едно хубаво семейство и така след 10 години сватбата се състоя”, разказва Милена Димитрова.

Затова той избира новогодишната нощ. „2018 г. беше тежка и с мъжа ми решихме да направим една хубава сватба заради децата, заради нас и да се започва само с хубавото”, допълва Милена. Решението е взето и Милена се заема с подготовката. Намира точния ресторант в етно стил и изпипва всеки детайл.  До близки и роднини са разпратени покани, в които е описана приказката на семейството. Всички поканени обаче трябва да бъдат в народни носии.

„Държахме твърдо на носии, за да не забравяме нашите корени”, споделя Румен Димитров. Булката и младоженецът не знаят каква е носията на другия. Както повелява традицията. След ритуалния дом, те сключват брак и в църквата, а на площада ги очакват варненци и гости на града, които искат да се снимат с младоженците. 

Народните носиите се оказват добър избор и по друга причина – подходящи са за танци. Каквито определено не липсват. Децата също остават доволни, защото са сред малкото присъствали на сватбата на своите родители. А след този ритуал се оказва, че много от техните връстници настояват и родителите им да се оженят отново, за да изживеят подобен момент. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft