Цял живот ги използваме грешно, а с негова помощ всичко е толкова лесно и бързо

вход през zajenata.bg
За Жената
Цял живот ги използваме грешно, а с негова помощ всичко е толкова лесно и бързо
58537
Цял живот ги използваме грешно, а с негова помощ всичко е толкова лесно и бързо

За да улеснят живота ни, учените постоянно измислят нови многофункционални устройства. От много години използваме фолио и пергамент за печене . Без тези изобретения е почти невъзможно да си представим приготвянето на месо, зеленчуци и различни сладкиши.

Най-често дори не се замисляме коя чиния е най-подходяща за фолио и за коя за пергамент, обикновено изборът пада върху това, което ни е под ръка. Оказва се, че не всичко е толкова просто, изборът на подходящ материал може значително да повлияе на качеството на подготвения продукт. За да поставим всичко на мястото си, ще споделим с вас тънкостите на използването на алуминиево фолио и хартия за печене.

Кога да използвате фолио и кога да печете с хартия

зеленчуци

Алуминиевото фолио издържа на високи температури . Ако печете зеленчуци при температура над 210 градуса, препоръчваме да използвате фолио. Ако имате само пергамент под ръка, намажете го със зехтин. С този трик зеленчуците ще станат по-сочни и вкусни.

Също така си струва да увиете зеленчуците във фолио, за да станат меки. Ако предпочитате хрупкави , по-добре е зеленчуците изобщо да не ги увивате.

Пиле или пуйка

Плътното фолио е най-добро за птиците . С негова помощ месото ще остане сочно и ще се готви много по-бързо. Препоръчваме да поставите пилешко или пуешко върху фолиото, да намажете месото с растително масло, да настържете с подправки и да увиете птицата в друг слой фолио, така че да останат 2 малки дупки за въздух във фолиото. 30 минути преди готвене извадете фолиото от месото. Благодарение на този трик птицата ще  покафенява и ще бъде добре изпечена.

риба

Всичко зависи от вида на рибата и как я приготвяте. Ако искате да приготвитесьомга поставете рибата в „джоб“ пергаментова хартия, след това добавете зеленчуци, подправки и малко лимонов сок. Хартия за печене няма да позволи на влагата да се изпари и ще помогне на рибата да се накисне в ароматите на подправки.

За да изглежда рибата розова, е по-добре да я печете във фолио, което може да издържи на високи температури.

 

курабийки

За бисквитките определено е по-добре да използвате пергамент. Така може да се печете равномерно, да не се счупват и да не се напукват. Ако решите да печете сладки на фолио, бъдете готови за факта, че те могат да пълзят навън и след изсъхване станат малко по-тъмни, отколкото сте очаквали.

 

пайове

Обикновено за приготвянето на такива десерти сладкарите използват кръг, предварително изрязан от пергаментова хартия, а стените на формата са намазани с масло или поръсени с брашно. Това е правилно, защото повърхността на тортата трябва да е гладка. От фолиото на десерта може да останат ненужни гънки и неравности.

Но! Това правило не важи за браунита, тъй като тортата традиционно се пече в правоъгълна форма и се нарязва на квадратни парчета. Покрийте формата с фолио, покривайки страните му. Много е удобно, фолиото ще вземе необходимата форма, а в края на готвенето можете да получите тортата, като просто издърпате краищата на фолиото .

Надяваме се, че сте научили нещо ново и полезно. Споделете тази полезна информация с приятелите си!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft