Шишчета с бекон, филе и кайма
	600 г свинско филе
	парче пушени свински гърди или сланина или пушен бекон
	черен пипер, сол
	ситно нарязани пера от пресен лук
	1/2 връзка магданоз
	За плънката:
	1 бр. яйце
	250 г кайма
	1 филия хляб
	1/2 малка глава лук
	2 бр. сварени гъби
	кимион, сол
Омесете каймата с яйцето, настъргания лук, хляба, натопен във вода и отцеден, ситно нарязаните гъби, счукания кимион и сол. Нарежете филето на 8 шницела. Начукайте ги и ги наръсете с черен пипер и сол. Разпределете върху всеки шницел от каймата и ги загънете на рула. Забодете по два на шишче, като между тях сложете парче пушени гърди. Изпечете на скара. Сложете в огнеупорен съд и още топли ги поръсете с пресния лук и магданоза. Поднесете с гарнитура от пържени картофи, зеленчуци в масло и салата.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







