25 Ноември 2011
580360
Шаран с домати на фурна
Шаран на керемида
Шаран на фурна
Никулденски шаран по болярски
Как се приготвя Пълнен шаран
Как се прави Пълнен шаран - 2
Как се приготвя Пълнен шаран в тесто
Как се приготвя Рибена чорба
Как се приготвя Рибник
Рибник по никулденски
Рибно филе със сос от портокали и магданоз
Рецепта Шаран за Никулден
Рецепта за Шаран с кисело мляко и чесън
Рецепта Обърни ми внимание
Рецепта за Желиран шаран
Рецепта Шаран за Никулден
Продукти:
1 голям шаран
100 мл олио
125 г ориз
4 глави кромид лук
400 мл топла вода
смлян черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
• Шаранът се почиства от люспите , вътрешностите, измива се хубаво в студена вода.
• След което се подсушава и се посолява отвън и отвътре.
• Намазва се с олио и се оставя да престои малко.
• В това време лукът се нарязва на филийки и се запържва в олиото.
• Прибавя се оризът и се запържва отново.
• Сместа се разбърква и се добавят подправките.
• Изсипва се в огнеупорна тава и се сипва водата.
• Прави се "гнездо" и в него се слага шаранът.
• Фурната се загрява на 180-200 С.
• Шаранът за Никулден се пече 30 минути.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари