Кога трябва да сложим телефона си в ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Кога трябва да сложим телефона си в ориз
14639
Кога трябва да сложим телефона си в ориз

Нека си признаем, това е един от най-лошите ни кошмари. Случайно изпуснахте мобилния си телефон във ваната (или още по-лошо - тоалетната) или скочихте в басейна с него в джоба си, или телефонът ви се намокри, докато се разхождахте под дъжда. Гаранцията не покрива никакви щети, причинени от вода, и всички ваши снимки и разговори могат да бъдат загубени в този малък момент! Само това е достатъчно, за да причини мини инфаркт при някои хора.

Но не се паникьосвайте!  Ние  имаме някои добри новини за вас - не всички могат да бъдат изгубени и ето няколко съвета за първа помощ за спасяване на удавения ви телефон.


1. Извадете го веднага от водата

Знаем, звучи очевидно, но може би си мислите, че вече е твърде късно и дори не си струва да бързате да го оправите. Всяка секунда обаче е от значение и ако имате късмет, все пак ще можете да запазите телефона си.

 

2.

Изключете го

По-често телефонът ви автоматично ще се изключи, когато падне във вода, но ако не стане, не се колебайте да го изключите или извадите батерията, за да го изключите незабавно. Това ще го предпази от късо съединение.

 

3. Извадете батерията (ако е възможно)

Ако имате мобилен телефон, който не ви позволява да извадите батерията, например iPhone, пропуснете тази стъпка. Но ако е възможно да извадите батерията от телефона, направете го без колебание. Това ще помогне да се предотврати пърженето на телефона. Ако я премахнете, ще прекъснете енергоснабдяването и ще избегнете допълнителни повреди.

 

4. Извадете SIM и картите с памет и всички други периферни устройства.

Отстранете всички капаци, които покриват пролуките и прорезите в телефона. Подсушете телефона си с кърпа от микрофибър или кърпа (препоръчително е да не използвате хартия, тъй като частиците могат да се запушат пролуките на телефона).

5. Поставете го във вакуумна торбичка

По този начин можете да извлечете всякаква вода, заседнала в прорезите и труднодостъпните зони. Поставете телефона в найлонова торбичка и изсмучете въздуха, създавайки вакуумен ефект. Той ще изсмуче течността от вътрешните части на телефона.

 

6. Поставете го в купа с ориз или друг абсорбент

Не, това не е мит. Сушенето на телефона с кърпичка не ви позволява да посегнете вътре в телефона и ще ви трябва нещо, което да поеме влагата ... като неварен ориз. Поставете телефона и всички негови части в купа с ориз и го оставете там за около два дни. Можете да използвате други алтернативни материали, които абсорбират вода, като торбички за котки или силикагел (обикновено се намират в сухи храни, витамини или нови кутии за обувки).

7. Включете го ... и стискайте палци

Въпреки че техниците предупреждават, че шансовете за повреда на телефона в случай на падане във вода са големи, ни  сме оптимисти и винаги вярваме в положителен резултат.

Много е важно да дадете на телефона си поне два дни време да изсъхне и да се противопоставите на желанието да го включите, защото ако вътре останат мънички частици вода, всичките ви усилия ще бъдат безполезни. Късмет!

Дай твоята оценка:
4 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft