На какво са способни 3 чаши кафе на ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
На какво са способни 3 чаши кафе на ден
45690
На какво са способни 3 чаши кафе на ден

В продължение на много години се водят спорове-Колко полезно е кафет: Учените се съмняват дали постоянната употреба на кофеин е полезна за човешкото здраве. Най-новите изследвания ще зарадват всички, които са луди по тази ароматна напитка - кафето не само не вреди, но и е от полза за организма.

Полезните свойства на кафето са доста неочаквани и заслужават внимание. Ярък пример за това е ефектът на кафето върху черния дроб. Черният дроб и кафето винаги са били антагонисти. Кой не е чувал, че кафето е много тежък продукт за черния дроб? Според изводите, направени от учени след наблюдение на хора, страдащи от чернодробни заболявания, кафето може да се нарече лекарство.

Полезни свойства на кафето

Тази напитка понижава нивото на чернодробните ензими в черния дроб и забавя образуването на белези на чернодробната тъкан. Пациентите с хепатит С се съветват да пият кафе, за да не прогресира заболяването. Това се отнася не само за обикновеното кафе, но и за кафе без кофеин! Единственият продукт, който определено не трябва да използвате, е разтворимото кафе, то не носи никакви ползи, уви.

Националният институт по рака (Мериленд, САЩ) проведе проучвания, резултатите от които показват, че  кафето забавя растежа  на раковите клетки, а също така намалява скоростта на развитие на чернодробна цироза, причинена от хепатит С.

По-ниски нива на инсулин и по-малка тежест на мастния черен дроб са открити при всички пациенти, които консумират достатъчно кафе. Експериментът се провежда в продължение на почти 4 години, през което време учените се убеждават в неоспоримите ползи от кафето.

Но кафето е невероятен продукт. Полезно е не само за черния дроб. Кафето съдържа същото голямо количество антиоксиданти като плодовете и зеленчуците! Ако се страхувате да не хванете някаква инфекция в периода на пролетния бери-бери, пийте кафе по-често. Кафето има противовъзпалителен ефект и  предотвратява развитието на инфекции .

Кафето понижава нивата на кръвната захар, така че хората, които редовно пият тази напитка, се предпазват от  диабет тип 2  . Разбира се, не се препоръчва да комбинирате кафето с мазни и сладки храни, това води до скокове на кръвната захар. По-добре е да пиете кафе с мляко или да добавите леки закуски като ядки и сушени плодове към любимата си напитка.

Като пиете три чаши кафе на ден, вие инвестирате в щастливата си старост. Кафето  предотвратява  развитието на Алцхаймер с 65%. Старческата загуба на паметта няма да е ужасна за вас, а мозъкът ще работи безпроблемно дори в напреднала възраст.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft