Това е перфектното хлебче приготвено съвсем простичко и лесно на тиган
(203).jpg)
Питка в тиган
Огромен плюс е, че съставките могат да бъдат преброени на пръстите на едната ръка. Няма скъпи продукти и странни подправки. Само обичайните продукти, които сме виждали в кухнята. (223).jpg)
400 г пшенично брашно
250 мл кисело мляко
сол на вкус
1 ч. л. сода
Пресейте брашното със сол и сода.
(333).jpg)
Замесете меко тесто. В зависимост от консистенцията на киселото мляко, може да се наложи малко по-малко или малко повече от 250 гр.
(307).jpg)
За да предотвратите залепването на тестото върху ръцете си, намажете ги с растително масло.
(179).jpg)
Поставете тестото в хладилника за 10 минути
(245).jpg)
Разточете тестото в формата на малък колбас и го разделете на 5 части. Направете всяко парче на тънка кръгла палачинка.
.jpg)
Пробийте хлебчето по периметъра с вилица. Загрейте тигана добре.
.jpg)
На средна топлина, запържете от всяка страна до златисто- кафяво. Когато пържите хлебчето, може да го намажете с масло.
Просто погледнете какви вкусни хлебчета се оказаха. Това е чудесен заместител на закупения хляб. Няма нищо по-лесно, отколкото да си ги направите сами
.jpg)
Тази рецепта няма да ви отнеме повече от 15 минути. Гледайте видеото, в което е показана рецептата съвсем нагледно
Споделете с приятелите си в социалните мрежи














