10 бързи начина за справяне с мравките

вход през zajenata.bg
За Жената
10 бързи начина за справяне с мравките
10905
10 бързи начина за справяне с мравките

Насекомите всяват страх и ужас у дамите и малчуганите. Писъци или игнориране са най-честите реакции, заложени в природата на човек.    

1. Оцет срещу насекоми

Течната подправка притежава силен аромат, който не се нрави на гадинките.

Разтвор от няколко лъжици оцет и половин чаша вода ще натири мравките далеч от дома ви. За да се предпазите от насекоми на открито, на пикник или в градината, използвайте няколко впръсквания от същата течност.

 

2. Калциевият карбонат в тебешира гони мравките

Очертаните линии около вратата и стените на помещенията са ефективна защита срещу пълзящи гадинки. Съдържанието на морски черупки в тебешира, не се нрави на мравки и хлебарки.

 

3. Гадинките мразят бирена мая.

Мирисът на съставката в комбинация с пчелен мед и под формата на паста гони неканените гости у дома.

 

4. Басейнче с вода

Мравките могат да развалят не само семейната идилия, но и планирания излет на открито. Решението срещу нахалните лакомници е лесно. Вземете контейнерче с вода и поставете краката на масата в съда. По този начин мравките няма да успеят да се изкачат до вкусотиите на масата.

 

5. Пиперът плаши насекомите

Както е известно мравките обичат сладичко, но по-солените и люти подправки не са по вкуса им. Използвайте люти чушки или черен пипер в зоните, където не желаете да стъпват насекомите. За да ги изгоните изцяло, изсипете семките на пикантния зеленчук в отвора на мравуняка.

 

6. Лимонът – универсалният продукт

Препаратите срещу  многокраките „нашественици ” са не само скъпи, но и опасни за здравето на най-малките. Ето защо е добре да ги замените с цитруси. Лимоните съдържат силна миризма и съставки, които ще изгонят надалеч вредителите. А като бонус получавате – приятен аромат и дезинфекцирани повърхности.

 

7. Саксии от керамика гонят мравките

Поставете саксия от керамичен материал с дъното нагоре над мравуняка . В отвора е добре да налеете гореща вода, за да изгоните насекомите веднъж завинаги.

 

8. Брашното – ефективното решение

Продуктът е не само евтин, но и безопасен. Нанесете от съставката по ръба на кухненските шкафове, както и по края на плотовете в помещенията. Брашното няма да позволи на мравките да преминават.

     

9. Бариера от сол

Очертайте ивици от морска сол на местата, където не искате да припарват многократните гадинки. Импровизираната бариера ще възпрепятства нашествието на мравки и хлебарки в домашните помещения.

 

10. Слънчогледово масло бори насекомите

Специфичната миризма на олио също не се харесва на мравките. Поради това слънчогледовото масло е ефикасен препарат срещу нежеланите вредители. Препоръчваме ви да намажете ръбовете на чаши и чинии с олио, по този начин съдовете ще останат чисти и неопетнени.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft