16 техники на Мастършеф Готвачи, с които ще готвите по- лесно и вкусно (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
16 техники на Мастършеф Готвачи, с които ще готвите по- лесно и вкусно (снимки)
17396
16 техники на Мастършеф Готвачи, с които ще готвите по- лесно и вкусно (снимки)

Всички ние ще се съгласим, че готвенето е изкуство. За да се обявим за добри готвачи, не е необходимо да имаме само талант, но и добро обучение.

Освен това, както и при всяко друго изкуство, готвенето също има своите тайни, които поколенията на готвачи предават един на друг.

 

Прочетете повече за малко познатите техники, които ще направят вашите ястия не само вкусни, но и достатъчно добри, наравно с приготвените от световно известните ресторанти:

- Харесваш ли лютите чушки, но се страхуваш ли от силния им пикантен вкус? Просто извадете семената и нишките, на които се намират, след което ги измийте със студена вода. Ароматът ще остане, а лютото ще изчезне

19-Secret-On-Excellent-Worth-Food (7)

- За да готвите картофите с хрупкава кора, без да ги готвите в масло, поръсете с брашно, разбъркайте ги и ги изпечете

- За да направите десерт с по-малко мазен крем, т.е. по-малко калории, сменете крема с 3 супени лъжици извара

- Знаеш ли дали да приготвяш зеленчуци в студена или вряла вода? Просто е, това, което расте под земята, се вари в студена вода, а това което расте над земята във вряла вода.

19-Secret-On-Excellent-Worth-Food (6)

- Опитайте се да готвите цвеклото в фолио. Така по-добре ще запазите вкуса, цвета и разбира се витамините.

- Ако искате да нарежете лука на кубчета тогава следвайте този ред: Нарежете лука на половина, след това изрежете в началото, направете няколко хоризонтални засичания

19-Secret-On-Excellent-Worth-Food (5)

- Поставете поне 1 литър вода на всеки 100 грама макаронени изделия и ще имате идеално приготвени тестени изделия.

- Тайната на идеалното тесто за сладкиши е проста: Теглото на брашното трябва да бъде същото като теглото на захарта, а теглото на яйцата същото като теглото на маслото.

tajni-na-odlicno-zgotvenata-hrana-koisto-gi-znaat-samo-najdobrite-gotvaci-2-2-2-.jpg

- За да направите картофено пюре, добавете сода за хляб на върха на острието заедно с млякото и разбъркайте с вилица за 2-3 минути.

- Има няколко начина да изцедили повече сок от лимон: поставете в топла вода, загрява в микровълнова 15-20 секунди

19-Secret-On-Excellent-Worth-Food (3)

- За да проверите дали мазнината е достатъчно горещо за пържене, свалете дървената лъжица в тигана. Ако около нея се образуват мехурчета, можете да започнете готвенето.

- За да направите вкусен ориз, преди да го варите с вода, първо го запържете в тиган с малко масло. 

- Никога не добавяйте мазнина във водата, където се приготвя тестените изделия, ако искате да сервирате със сос. Мазнината ще попречи на соса да проникне в тестени изделия и няма да получите добър вкус от него.

- Искате ли да изрежете домати на парчета, без да изкарате целия сок от него? Изрежете като на снимката и няма да изтече сока

19-Secret-On-Excellent-Worth-Food (2)

- Ако печете пай за тесто, сменете брашното с малко какао на прах. Това няма да повлияе на вкуса на тестото, но само ще добави хладък фин аромат.

- Всеки главен готвач има собствена тайна за вкусно подготвен стек, но всички тайни се свеждат до един: тиганът трябва да се нагрее толкова добре, че да пуши.

19-Secret-On-Excellent-Worth-Food (1)

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft