18 неща, които показват, че сте истинска дама

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
18 неща, които показват, че сте истинска дама
3624
18 неща, които показват, че сте истинска дама

Всяка жена е красива сама по себе си и има своето очарование. Можете да го намерите във великолепните й форми или тънкост, в изражението на лицето й, красивата коса, дългите крака. Творческото мислене и чувството за хумор, плавната походка или ексцентричността пленяват сърцето ви. Но е много по-лесно да се видят малките недостатъци, които развалят впечатлението още преди жената да демонстрира остротата на ума или широчината на душата си.

Истинска дама

Има жени, до които искате да бъдете на всяка цена, защото те ви правят по-добри. А има и такива, с които можете да се отпуснете и да си позволите твърде много. Има една тънка линия, която разделя обикновеното момиче от истинска дама, и тази линия се крие в навиците. Решила да стане истинска дама , жената коренно променя начина си на живот и привлича с поведението си достойни хора.

Редакторите ни днес ще ви разкрият18-те навици на истинската дама, които ще помогнат да се чувствате самоуверена и да направи добро впечатление в обществото.

Дама следи за стойката си

Първият знак, на който е лесно да се определи дамата е позата и стойката на тялото й. Колкото и да ви е удобни, когато сте прегърбени, не е от най- красивите гледки отстрани, защото добрата поза е доказателство за волята. Балните танци и редовните спортове ще ви помогнат да придобиете добра стойка. Когато мускулите на гърба станат по-силни, няма да забележите, че е станало нещо съвсем нормално да ходите изправени

Дамата не носи фалшиви марки

Дамата никога не се опитва да изглежда по-богата, отколкото всъщност е. Фалшивите маркови дрехи и аксесоари - не е показател за богатство. Напротив, напротив, такова нещо изглежда вулгарно и евтино.

Една жена ще направи добро впечатление, ако е облечена, макар и не в маркови, но висококачествени дрехи по размера й .

Подходящ грим
Прекаленият грим не е необходим, за да се покажете цялата си красота и нежност. Жена, която се грижи за себе си, знае как да прикрие несъвършенствата и да остане възможно най-естествено.

Самоуверена жена и без грим черпи от възхитените погледи на мъжете. Важно е да се избере висококачествена козметика. Дамата знае какви цветове на червилото иска, как да избере тонален инструмент и разбира разликата между дневния грим и вечерния грим.

Не бърза

Дамата знае как да управлява времето си. Това означава, че тя никога не закъснява и не бърза. 

 

Дамата не клюкарства

Оплакването или обсъждането на други хора зад гърба им е недостойно. Уважаващата се жена не слуша слуховете за други хора.

Нежен глас

Дамският глас съчетава спокойствие, увереност, нежност. Дамата никога няма да се смее оглушително или да се кикори отвратително. Независимо от статута на събеседника, дамата ще говори еднакво спокойно с баба си и с президента.

 

Дамата не яде в движение

В допълнение към това, че храненето в движение е нездравословно, то изобщо не е естетично. Правилата на етикета не ви позволяват да ядете с ръце, така че пицата не е добра идея за първа среща.

Дамата игнорира кихащия мъж,

желаете здраве, когато човек киха, нали, това е обичайно в семейния кръг. Ако някой непознат или колега кихат, трябва да го игнорирате, сякаш нищо не се е случило.

 

Точност на първо място
Точните хора вдъхновяват доверието и уважението на другите. Ако не сте точни, не можете да изисквате това от други хора.

Истинската дама носи чорапогащник

правилата на етикета не позволяват на една дама да идва на бизнес среща или празник без чорапогащник. Дори ако е много горещо навън, трябва да носите чорапогащник или чорапи, а понякога и панталони.

 

Дамата суши чадъра затворен

Вкъщи чадърът може да се изсуши, както искате. Когато отивате на работа или гости, трябва да изсушите чадъра в затворено състояние на закачалка или в специална стойка.

Вие не може да откаже да ядете и пиете по време на гости

Когато един гост предлага да опитате ястието или сипе в чашата ви шампанско, не можете да откажете и дори и да не пиете. Храната определено трябва да се опита и малк глътка шампанско да се отпие. Не забравяйте да похвалите кулинарните умения на домакинята.

 

Дамата не танцува с разрошена коса

Дори на концерти и дискотеки има неизречени правила: не бива да ходите с тежки бижута, които могат да наранят другите в танца. Да танцуваш с разрошена коса не позволява етикета. 

Дамата не носи бели обувки

Белите обувки могат да се носят само на бяла рокля или сватбена рокля. В други случаи трябва да отдадете предпочитание на телесните обувки,  те ще се побират почти всички неща и няма да изглеждат натрапчиво

Дамата не се страхува от работата

Дамата никога не отказва, ако някой се нуждае от нейната помощ, тя определено ще направи всичко по силите си. Това се отнася и за домакинството и готвенето. Истинска дама знае всичко.

Дамата държи разстояние при разговор

общува на малак дистанция, не избягва общуването, но и не дава основание за други помисли

Благодари често

Мъжете са готови за всичко в името на достойните жени, най-важното, не забравяйте да им благодарите. Това се отнася за всички останали. Ако искате да ви благодарят, не забравяйте и вие да го правите. 

Дамата следва правилата на езика

Речта издава фалшиви дами. Една жена може да бъде елегантно облечена, удивително красива, но цялата й мистерия изчезва след първото "шо". Не е изненадващо, ако с такава дама си позволяват да използват нецензурен език. Понякога е по-добре да мълчиш и да се усмихваш, отколкото да изречеш неподходящи думи.

Речта наистина играе огромна роля в общуването, правилата на речевия етикет ще ви помогнат във всяко едно отношение . Дамата задължително има чувство за вкус, стилистите ще ви помогнат да проверите това, те ще ви кажат какво отличава дамата от жените .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft