19-годишна едва не умря от нещо, което всички правим в къщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Процедури
19-годишна едва не умря от нещо, което всички правим в къщи
24942
19-годишна едва не умря от нещо, което всички правим в къщи

Може да не е постоянно, но всички сме боядисвали косата си в къщи. Естествено на опаковката на всички бои пише, че трябва да се направи тест за алергия, но кой пък всъщност го прави.

Е оказва се, че даже и това не е помогнало!

Младата студентка от предградие на Париж искала да промени визията си - и от блондинка да стане брюнетка. Тя си купува обикновена боя за коса от супермаркет.
По-рано косата й лесно понасяла смяната на цвета, но за да е сигурна, че и този път ще е безпроблемно, прави тест върху кожата си.
30 минути по-късно не забелязва нищо нередно и нанася боята върху косата си. Грешка, която се оказва последвана от кошмар. 

Лицето й се подува ужасно, езикът й се уголемява, сърцето й започва да бие лудо. Едва успява да диша, разказва известното германско издание "Билд".
След реакцията на организма й, Естел си закупува от аптеката крем и противоалерген.

"Главата ми приличаше на електрическа крушка", разказва момичето. Отива заедно с майка си в Бърза помощ, където лекарите и дават стероидни хормони и антихистамини.

Главата й обаче продължава да се уголемява. Отново пътува към спешния център, но има чувството, че ще умре в колата, започва да се задушава.
Инжекция с адреналин я спасява.

Иска да предупреди хората, решили да променят цвета на косата си - "Внимавайте за съставката PPD (p-фенилендиамин), която се съдържа в почти всички бои".
Във фейсбук Естел получава редица съобщения от други, получили подобни проблеми. 
Специалист от Френската асоциация на дерматолозите казва, че около три процента от населението на страната е алергично към PPD.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft