19-годишно момче без придружаващи заболявания почина от коорнавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
19-годишно момче без придружаващи заболявания почина от коорнавирус
3717
19-годишно момче без придружаващи заболявания почина от коорнавирус

19-годишен зрелостник, заразен с коронавирус, почина във Велико Търново. Момчето е и най-младият пациент у нас, загубил битката с COVID-19.

Младежът не е празнувал бал със съучениците си. Работил е като гастролиращ диджей в различни нощни заведения. 

От лечебното заведение във Велико Търново отказаха информация, но от писмено съобщение на РЗИ става ясно, че младежът не е имал придружаващи заболявания.

Първите симптоми на момчето се проявили в началото на юли, a PCR тест доказал заразата. Състоянието му се влошило до двустранна бронхопневмония и е приет за лечение във великотърновската болница. Лекарите в реанимацията се борили за живота му 10 дни.

Докато здравните и местната власт предпочетоха да запазят мълчание днес, в града се разпространи версията, че момчето се е заразило по време на работа. Заговори се и за безконтролната употреба на наргилета в нощните заведения.

Здравният министър: Мерките няма да бъдат променяни или разширявани
Въпреки че те са строги от началото на пандемията, в домовете във Варна и Русе ситуацията е усложнена

Заради потенциалния риск младежите да си предават заразата чрез наргилета, кметът на Велико Търново е предложил на здравния министър те да се забранят в цялата страна. Собственици на барове в града твърдят, че мерките се спазват.

Данните на епидемиолози от Центъра по заразни и паразитни болести показват, че в месеците от май до юли е и най-големият скок на заболелите сред по–младите - от 10% на 25% от общия брой на заразените.

Според експертите това се дължи и на завишените контакти. Не може да се каже, дали тенденцията ще се запази, тъй като вирусът се променя спрямо ситуацията.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft