4 яйца, захар и брашно, само забърквам и пека-Почти всеки ден правя божествения пай на баба!-Видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
4 яйца, захар и брашно, само забърквам и пека-Почти всеки ден правя божествения пай на баба!-Видео
4 яйца, захар и брашно, само забърквам и пека-Почти всеки ден правя божествения пай на баба!-Видео
5819
4 яйца, захар и брашно, само забърквам и пека-Почти всеки ден правя божествения пай на баба!-Видео
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необичайно вкусен и ароматен домашен пай. Рецептата е проста, а вкусът е невероятен! 

Съставки:

Тесто

  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 130 г 
  • брашно - 350-400 г
  • бакпулвер - 1,5 ч.л.

Пълнеж

  • белгъци - 4 бр.
  • захар - 130 г
  • сметана - 400г
  • ванилова захар 1 пакетче
  • нишесте - 3 супени лъжици
  • + череши 100 г (ако има такива) и 1 ч.ч.
нишесте

Процес на готвене:

  • Смесете жълтъците със 100 г захар, добавете меко масло, разбъркайте.
  • Добавете брашно и бакпулвер, замесете тесто.
  • Разделете тестото на 2 части (едната малко по-голяма от другата). Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
  • Разбийте белтъците с миксер до пищна бяла маса, постепенно добавете захар (130 г), продължете да разбивате.
  • Добавете ванилова захар, заквасена сметана и нишесте. Внимателно разбъркайте с бъркалка до гладка смес.
  • Добавете черешите и разбъркайте.
  • Покрийте дъното на формата (30 * 32 см) с пергамент, разпределете по-голямата част от тестото на дъното, изравнете.
  • Изсипете пълнежа върху тестото, разнесете черешите и разтрийте втората част от тестото на едро ренде.
  • Печете на 180º 40-45 минути.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft