6 кухненски трика за хитри домакини, а 3-тият ми е любим няма петно, което да не мога да премазхна с него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
6 кухненски трика за хитри домакини, а 3-тият ми е любим няма петно, което да не мога да премазхна с него
23764
6 кухненски трика за хитри домакини, а 3-тият ми е любим няма петно, което да не мога да премазхна с него

Има няколко неща, които трябва да се съхраняват във всяка кухня, освен прибори за хранене, кърпи и други кухненски прибори. Според редакторите ни обикновената забравена креда е едно от тези неща, които задължително трябва да имате

Няколко пръчки тебешир струват стотинки, но спестяват стотици пъти повече. Освен това, поради някои свойства на това бяло вещество, за него е много трудно да намерите алтернатива, което го прави почти безценно. Ако можете да намерите малък пакет с тебешир в кухнята , знайте: собствениците са истински гурута в областта на битовия живот, особено при печката.

 

Тебешир в кухнята

Снежнобяли покривки

Оказва се, че покривката не може да бъде чиста само с обикновено изпиране. Ако търкате тъканта с тебешир преди измиване, тя ще запази белотата си, а жълтенето върху нея ще се появи съвсем скоро. Номерът работи и с дрехи.

 

Сбогом лоша миризма

То се отнася по-скоро не до кухненските шкафове, а до помещенията за съхранение - със сигурност. Неописуемата миризма на запушен канал през лятото примерно, която се появява на места, където се съхраняват приборите, изчезва, просто трябва да поставите няколко парчета креда : тя е много пореста и бързо абсорбира всички миризми.

Защита от вредители

Кредата не плаши молецът, но мравките се опитват да не преминат начертаната от него линия. Този лайф трик е полезен за всички, които имат лятна кухня или къщичка.

 

Долу мазни петна

Свикнали сме да търкаме мазното петно ​​със сол. Солта, между другото, се справя с премахването на петна, но не толкова добре колкото кредата. Намажете проблемната зона и изчакайте 10 минути.

Лъскави прибори за хранене

Искате ли да видите отражението си в лъжици? След това сложите едно парче креда в кутия с инструменти. Креда абсорбира не само миризмите, но и влагата, тя ще предпази среброто

 

Без мръсотия по стените

Ако кухнята е декорирана в ярки цветове, появата на петна по стените и дори на тавана е въпрос на време. Кредата ще ви помогне да се справите с тях.

Тези 6 кухненски трика ще запазят приборите и ще помогнат за поддържане на кухнята чиста и свежа . Разбира се, тези правила работят извън нейните граници. Например, можете да поставите креда в набор от инструменти, за да ги предпазите от ръжда, а също така да използвате креда в козметологията - тя перфектно избелва ноктите. Полезно нещо, така или иначе.

Можете да закупите креда във всеки магазин за канцеларски материали, а една опаковка може да издържи години. Ако откриете, че креда е подходяща в кухнята, както и ние, споделете нашия материал с приятелите си!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft