6 растения за дома, които премахват влагата и мухъла! Спешно спасяват от алергии и астма!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
6 растения за дома, които премахват влагата и мухъла! Спешно спасяват от алергии и астма!
14671
6 растения за дома, които премахват влагата и мухъла! Спешно спасяват от алергии и астма!

Влажната среда е идеалното място за размножаване на бактерии и плесени. Резултатите после включват нежелани симптоми като сърбеж, умора, световъртеж, респираторни инфекции, хрема и кихане.

Влагата и мухълът могат да причинят много заболявания.

Има много стайни растения, които могат да осигурят по-чист, свеж въздух и също така да балансират влажността на закрити пространства. Някои от тях могат да намалят токсините като бензол, трихлоретилен и формалдехид, които могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като астма, различни алергии и дори тумори.

Никога не позволявайте на вашите растения да седят в застояла вода, тъй като ще противодействате на благоприятните ефекти.

Палми

Палма хамедорея

Палмите са култивирани от хилядолетия и са едни от най-добре опознатите и използвани растения на тропиците. 
Те абсорбират влагата през листата си и също така са особено добри в изхвърлянето на замърсители на въздуха в помещенията, особено формалдехид, като бамбукова палма /Хамедореа/, Цикас и Арека. Те са отлични овлажнители и могат да се съхраняват навсякъде в дома.

Тиландсия

Тиландсия

Те са ефективни като естествен овлажнител, а също така те процъфтяват най-добре, когато се държат на закрито пред слънчевия прозорец. Трябва да ги напоите поне два до три пъти седмично.

Нефролепис

Това е много атрактивно и екзотично растение, което също е идеално за използване като естествен овлажнител. Той помага да се балансират нивата на влажност и премахва нежеланите токсини като ксилен, бензол и формалдехид.

Зелена лилия /Хлорофитум/

Хлорофитум

Това е красиво растение с дълги дъговидни листа. Те са полезни за абсорбиране на вредни вещества като плесен и други алергени. Той премахва 90% от токсините във въздуха и може да помогне да се балансират нивата на влажност.

Спатифилум

Спатифилум

Добрата идея е тези растения да се съхраняват в банята, тъй като те могат да ви помогнат да предпазите помещението от мухъл. Растението също поема вредни изпарения от неща като ацетон и алкохол. Те са лесни за отглеждане и изискват малко слънчева светлина, за да се развиват.

Бръшлян

Бръшлян

Те са най-добрите абсорбери за формалдехид, които често се срещат в килими, домакински почистващи препарати и мебели. Идеалното място за тях е в стая, по-високо  близо до тавана за поглъщане на влажност, която може да се повиши. Също така те изискват минимална слънчева светлина.

Тези растения са много лесни за гледане, в действителност, някои от тях изискват само минимална слънчева светлина, което е чудесно за поставянето им във вашия дом. Те могат да се използват не само като декорация във вашия дом, но и за намаляване на влажността на закрито.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft