6 скрити симптома за недостиг на желязо, които НЕ трябва да игнорирате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
6 скрити симптома за недостиг на желязо, които НЕ трябва да игнорирате!
9652
6 скрити симптома за недостиг на желязо, които НЕ трябва да игнорирате!

Да отидеш на лекар е чудесен начин да получиш помощ с всякакви симптоми, които можеш да имаш, но за много хора това също е начин да получиш спокойствие. Наличието на медицински специалист диагностицира симптомите ви и ви дава определен метод на лечение не само е полезно, но и облекчава, тъй като ви дава конкретен план, който да следвате.

Това не означава, че всеки път, когато посетите лекар, ще намерите отговор.

Всъщност този опит е много по-различен, когато се занимавате със симптоми, които не са толкова лесно диагностицирани или не са известни. Не е необичайно хората да идват с хронична умора, която няма известен източник и обяснение.

Истината е, че много хора, които нямат достатъчно количество желязо, могат да останат недиагностицирани в продължение на месеци, може би дори години, преди да разберат причината. Ето защо е изключително важно да се образовате относно симптомите, свързани с това състояние.

6-те скрити признака на недостиг на желязо:

Преди да започнем този списък, е важно да отбележим, че ако мислите, че имате някой от тези симптоми, трябва да получите диагнозата от медицински специалист, преди да се лекувате с прекомерни количества желязо. Това е така, защото има потенциални негативни ползи за консумирането на прекалено много желязо и някои симптоми за липса на достатъчно желязо при други условия.

1. ВИНАГИ СЕ УСЕЩАТЕ УМОРЕНИ
Вероятно най-честият симптом на този дефицит е, че хората, които го притежават, постоянно се чувстват уморени. Разбира се, чувството за умора не е съвсем необичайно състояние, но прекомерната умора може да сочи към нещо по-екстремно. Ако се чувствате прекалено уморени и не знаете защо, възможността за липса на желязо може да е причина.

2. НЕСПОКОЙНИ КРАЙНИЦИ

Синдромът на неспокойните крака е неврологично нарушение, което причинява силен дискомфорт в крайниците -  мравучкане и изтръпване в крайниците. Изследвания показват, че кофеинът може да засили оплакванията от този род. Синдромът се свързва и с недостиг на желязо и фолиева киселина, особено при хора с бъбречни заболявания.

3. Суха кожа и коса
Това е един от симптомите За липса на желязо, което не се забелязва толкова често, колкото други, но все още е много присъстващо при хора, страдащи от това състояние. Наличието на суха  кожа е свързано с дефицит, но слабата и увредена коса обикновено е свързана само с тези, които имат липса на желязо.

Въпреки това, прекалено сухата коса и кожата също могат да бъдат резултат от липсата на здравословна диета. За да сте сигурни, че това не е причината да изпитвате симптомите си, трябва да опитате да промените диетата си, за да включите по-цялостно хранене.

4. ТРЕВОЖНОСТ
Много хора се тревожат и безпокоят от време на време, но ако се занимавате с нея ежедневно за интензивни периоди от време, това може да е симптом за липса на желязо. Ако нямате достатъчно желязо във вашата система, това може да доведе до липса на достатъчно кислород в кръвта ви. Това определено ще повлияе на нервната система на тялото, което ще ви накара да почувствате повече безпокойство от нормалното.

5. ЗАМАЙВАНЕ/ГЛАВОБОЛИЕ

Тези, които имат недостиг на желязо, често съобщават за постоянно чувство на замаяност, което никога не изчезва. Това може да бъде изключително тревожно, защото Може да започне да пречи на ежедневните им дейности. Много хора се справят с главоболие ежедневно, но малцина се справят с нея като постоянен проблем. Въпреки това, главоболието не означава, че имате самостоятелно недостиг на желязо. Подобно на много от тези признаци на недостиг на желязо, това трябва да се случва едновременно с много други симптоми, тъй като има много други причини, поради които човек би имал главоболие, за разлика от дефицит.

6. ПОДУТ ЕЗИК

Това е един от по-необичайните симптоми на недостиг на желязо, но тези, които страдат от този симптом, ще забележат, че езикът им се чувства нехарактерно възпален или подут.

Това може да се види и само като погледнете езика си в огледалото - чувствате ли го необичайно по-голям от нормалното? Можете ли да почувствате разлика, когато ядете храна? Липсата на желязо може да накара езика ви да се подуе поради ниските нива на миоглобин, когато тялото ви няма достатъчно желязо.

7. БЛЕДА КОЖА
 Хемоглобинът е също така частта от кръвта, която прави цвета й червен, така че без него кръвта ви ще бъде по-бледа. Тъй като кръвта ви играе огромна роля в това как изглежда кожата ви, може да забележите, че тя губи блясъка си в резултат на липсата на желязо.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Най-трудната част от много от тези симптоми е, че дори не осъзнавате, че са симптоми на действително състояние. Ето защо много хора объркват симптомите на дефицит само като дехидратирани или неспокойни.

Надяваме се, че този списък е бил полезен, за да определите правилно симптомите на недостиг на желязо и при необходимост да отидете на лекар. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft