7 сигнала от тялото, които крещят ДИАБЕТ, а вие ги пренебрегвате:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
7 сигнала от тялото, които крещят ДИАБЕТ, а вие ги пренебрегвате:
21081
7 сигнала от тялото, които крещят ДИАБЕТ, а вие ги пренебрегвате:

Диабетът е сред най-опасните болести на съвременното човечество. При това от него не страдат единствено възрастните или хората, които консумират много сладко.

Никой не е застрахован, а днес ще ви разкрием 7-те основни признака на диабет , които повечето хора дори не забелязват или ги отдават на временно неразположение:

1. Вашите рани и ожулвания зарастват по-бавно

Лекарите са стигнали до заключението, че излишната захар в организма пречи на ефективното функциониране на естествените имунни механизми на организма. Смята се, че захарта прави кръвта по-плътна, което прави имунните клетки неспособни да пътуват до местата на инфекция, следователно всякакви порезни рани, ожулвания и други наранявания зарастват по-бавно при хора с диабет .

признаци диабет

2. Лош дъх

Според съавтора на изследването Гас Хенкок, измерванията на ацетоновия дъх могат да се използват за оценка на нивата на кетон в кръвта. Колкото по-високо е нивото на кетон, толкова по-високо е нивото на кръвната захар и толкова по-вероятно е да получите това полигенно разстройство.

3. Честа дехидратация

Това е реакцията на тялото на загубата на твърде много вода, когато пиете. Пиенето само веднъж, когато почувствате жажда, не е достатъчно. Посетете Вашия лекар, за да видите дали това е нормална реакция.

4. Слухът ви се влошава

Повечето хора отдават намаления слух на ушна инфекция или просто на възрастта си. Според изследователите това може да е знак, че кръвоносните съдове и нервите в ухото все повече страдат от висока кръвна захар.

5. Необичайно често уриниране

Някой, който има излишна кръвна захар, може да мисли, че честото уриниране е знак, че пие много вода. Всъщност излишъкът от захар причинява чревни травми и инфекции на пикочните пътища, което може да причини често уриниране.

ранни признаци диабет

6. Зрението ви е замъглено

Диабетът е полигенно състояние, което променя нивата на течности в тялото, особено в очите. Течността в очите причинява замъгляване на предметите и околната среда.

7. Необяснимо наддаване на тегло

Тъй като в кръвта има твърде много глюкоза, тялото се опитва да се отърве от излишната захар, като я преобразува в складирана мазнина.

Натрупаните мазнини се отразяват като излишните килограми, които виждате, когато стъпите на кантара.

Това бяха 7-те признака, че имате диабет, а дори не подозирате за него.

Важно: цялата информация, представена на сайта, е само за ИНФОРМАЦИЯ и не замества консултацията, диагностиката или професионалната медицинска помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, незабавно се свържете с вашия личен лекар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft