7 рецепти с картофи и месо, които всяка практична домакиня трябва да има под ръка във всеки един момент

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
7 рецепти с картофи и месо, които всяка практична домакиня трябва да има под ръка във всеки един момент
7 рецепти с картофи и месо, които всяка практична домакиня трябва да има под ръка във всеки един...
8374
7 рецепти с картофи и месо, които всяка практична домакиня трябва да има под ръка във всеки един момент
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Месо и картофи е класическа комбинация, с която няма никога да сгрешите с оглед на това, че всички я обичат. Затова и днес сме ви приготвили 7 рецепти, които няма как да не ви харесат- различни и познати, традиционни и вкусни, заложете на сигурното.

Днес нашия редакционен екип е подготвил за вас 7 рецепти за картофени и месни ястия , които неведнъж ще ви помагнат в подходящите моменти. Не забравяйте да изберете няколко и опитайте да готвите сами - приятното изживяване няма да отнеме много време!

 

Как да готвя картофи с месо

Домашна запеканка

Съставките

2 пилешки филета
6 картофа
1 лук
1 морков
2 с.л. л. брашно
слънчогледово олио
сол и черен пипер

 

подготовка

Нарежете пилешкото филе на малки парченца и изпържете в слънчогледово олио в тиган до готовност.

Обелете и настържете морковите на едро ренде, а лука нарежете на малки кубчета. Добавете зеленчуци към месото, разбъркайте и запържете малко.


Белените картофи, нарежете на едри кубчета и поставени в тенджера или тава за печене. Отгоре сложете слой месо със зеленчуци и след това 2 с. л. брашно, сол, черен пипер и малко вода. Разбъркайте добре.
Печете в саксии и печете във фурната, докато картофите са готови - на 180 ° C за около час. Преди сервиране ястието се охлажда малко и се поръсва с пресни нарязани билки.

 

Месо на фурна с картофи

Съставките

500 г свинско месо
600 г картофи
100 г майонеза
3 скилидки чесън
подправки за месо
сол и черен пипер

 

подготовка

Нарежете месото на малки парченца. Обелете картофите и нарежете. Смесете майонезата със солта, черния пипер, подправки за месо и чесън чрез преса. Облечете соса с месо и картофи, като ги разбърквате старателно.

Намажете малко съдът за печене с масло и сложете свинското месо и картофите. Покрийте съда с фолио и печете във фурна, предварително загрята до 180 ° С, за 60–90 минути. Разбърквайте картофите с месо на всеки 10 минути , докато се сварят напълно. Сервирайте ястието горещо на масата.

 

Свинско с печени картофи

Съставките

800 г свинско месо
500 г картофи
400 г кашкавал
2 глави лук
майонеза
сол и черен пипер

 

подготовка

Обелете и нарежете картофите на кръгчета, с дебелина около 5 мм. Свинското месо, нарежете на парчета не по-дебели от 1 см и начукайте добре с кухненски чук. В намазнена тава за печене първо сложете картофите, а отгоре - парчета свинско месо.

Обелете лука и нарежете на половин пръстени. Сложете ги върху месото и отгоре намажете с майонеза.

Поръсете ястието с кашкавал, настърган на едро ренде. Печете 40 минути на 180 ° C. Готовността се определя от мекотата на картофите. Преди сервиране можете да поръсите ястието с подправки

 

Пилешко филе със зеленчуци

Съставките

3 пилешки филета
6 картофа
1 тиквичка
2 моркова
150 г кашкавал
200 мл сметана
сол и черен пипер

подготовка

Обелете картофите, морковите и тиквичките, след което нарежете на средни кубчета. В термоустойчива форма поставете зеленчуците в следния ред: първо картофи, след това моркови и тиквички отгоре.
Пилешкото филе нарежете на малки парченца и сложете зеленчуци. Сол и черен пипер и след това напълнете със сметана. Настържете кашкавала на едро ренде и поръсете с него подготвените съставки. Печете пилешко филе със зеленчуци за около 40 минути на 200 ° C. Сервирайте горещо, нарязано на порции

 

Картофен гювеч с месо

Съставките

400 г смляно свинско месо
1 кг картофи
3 яйца
1 лук
300 мл кисело мляко или сметана
магданоз
сол и черен пипер

подготовка

Обелете и нарежете картофите на тънки филийки, добавете сол и черен пипер.
Омесете каймата с лука и добавете подправки. Сложете половината картофи в съда за печене, след това каймата, а отгоре я покрийте с останалите картофи. Разбийте яйцата и смесете с киселото мляко, нарежете магданоз и подправките. Залейте гювеча със сместа и я поставете във фурната, предварително загрята до 180 ° С, за 90 минути. ли консерви.

 

Царска запеканка

Съставките

1 кг картофи
400 г пилешко месо
2 глави лук
3 супени лъжици слънчогледово олио
200 г кашкавал
сол и черен пипер

подготовка

Пилешкото филе се начуква със специален чук, поръсва се с черен пипер от всички страни и се намазва с майонеза.
Нарежете лука на половинки пръстени, обелете картофите и нарежете на малки плочи.

Намазваме тиган или тавичка с растително масло и върху дъното поставяме половината от картофите. Посолете ги малко и сложете отгоре месото и лука, а в самия край кашкавалът настърган на ситно ренде. Намажете съда с майонеза и печете във фурната за около час, при температура 200 ° C. 

 

Пилешки бутчета с картофи

Съставките

500 г картофи
200 г заквасена сметана
10 пилешки бутчета
50 г кашкавал
магданоз
слънчогледово олио
сол и черен пипер

подготовка

На дъното на тавата, намазана с масло, сложете картофите, нарязани на тънки плочи. Добавете сол и черен пипер.
Смесете заквасената сметана с нарязани билки и подправки. В получената смес мариновайте пилешките бутчета и след това ги наредете отгоре върху картофите.
Настържете кашкавал на едро ренде и поръсете ястието с него.

Печете картофите с пилешки бутчета на 180 ° C за около 40-50 минути.

 

Ако сте вегетарианец или рядко ядете месо, използвайте нашите рецепти за картофи, които да ви помогнат да разнообразите ежедневното си меню без проблеми. Какви зеленчуци харесвате най-много в семейството ви?

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft