Опитайте ТЕСТОТО с МАЙОНЕЗА - от него стават най-меките кифлички! Пълня ги с кашкавал, но и сладки са върхът:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Опитайте ТЕСТОТО с МАЙОНЕЗА - от него стават най-меките кифлички! Пълня ги с кашкавал, но и сладки са върхът:
Опитайте ТЕСТОТО с МАЙОНЕЗА - от него стават най-меките кифлички! Пълня ги с кашкавал, но и...
822
Източник: За Жената
Опитайте ТЕСТОТО с МАЙОНЕЗА - от него стават най-меките кифлички! Пълня ги с кашкавал, но и сладки са върхът:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кифличките , пълнени със сирене и приготвени от майонезоено тесто , са неустоим деликатес, който ще ви изненада със своята нежност и вкус. Майонезното тесто придава на рулцата мекота и пухкавост, а разтопеното сирене вътре осигурява вкусен пълнеж от сирене, от който ще си оближете пръстите.

Идеални са като солена закуска, за вечеря или за събиране с приятели. Тези Майонезени кифлички са лесни за приготвяне и бързо ще се превърнат в любимо ястие във вашата кухня! Ето необходимите продукти:

Майонезени кифлички

Продукти:

За тестото:

  • 500 г обикновено брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 20 г прясна мая
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 100 г майонеза
  • 1 чаена лъжичка сол

За плънката:

  • 100 г крем маргарин/масло
  • 100 г сирене Гауда

За намазване преди печене:

  • 1 яйце
  • Сусам, кимион (на вкус)

Приготвяне:

1. Пригответе закваската с мая: Добавете захарта и натрошената мая към хладкото мляко. Оставете маята да втаса на топло място за 10 минути.

2. Приготвяне на тестото: Изсипете кваса в купа, добавете половината от брашното, смесено с майонеза и сол. Постепенно добавете останалото брашно, смесено с бакпулвера, към купата, като месите непрекъснато, докато получите изключително меко, но нелепнещо тесто. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да удвои обема си на топло място.

mayonnaise dough

Снимка: Pinterest

3. Оформяне на кифличките: Разделете тестото на 16 топки, оставете ги да починат около 10 минути и след това започнете да разточвате тестото на елипса. Намажете всяка елипса с кремообразен маргарин, поставете пръчица сирене Гауда в единия край и навийте цялата елипса на руло.

4. Печене: Поставете рулцата върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат още 30 минути. След това ги намажете с разбито яйце, поръсете със сусам или кимион и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до златисто кафяво.

майонезени кифлички

Снимка: Pinterest

кифлички със сирене

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft