8 причини да се опитате сами да изработвате облеклото си

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Дизайнери
8 причини да се опитате сами да изработвате облеклото си
4974
8 причини да се опитате сами да изработвате облеклото си

 

 

 

 

 

През годините се е случвало няколко пъти да се впускам в приключението да шия и то простички неща, като например чанти, или покривки за маса. Причината е, че винаги съм смятала, че ушиването на дрехи е доста сложна работа.Напоследък се ровя из сайтовете, където има съвети как да направим по-лесни нещата и съм запланувала отново да опитам.

Ето и няколко причини защо си заслужава да се опитате да си ушиете сами дрехи.

 

 

1. Уникалност

  

 

 

Тази униформеност напоследък при повечето облекла е доста депресираща, така че ако искате да сте оригинални, опитайте се да имате собствени дрехи. Това е един доста добър начин да го постигнете.Може да сте сигурни, че никой друг няма да има същата дреха, като вашата.

 

 

2. Пасва ви

  

 

 

Често ли се случва да пробвате нещо и то да е или по-малко, или по-голямо? Или ръкавите са твърде дълги? Ако сами си ушивате дрехите, тези проблеми няма да съществуват. Сами ще определите подходящата дължина, точно тази, която пи пасва перфектно и то особено в случаите когато сте високи, или ниски.

 

 

3. Забавно е

  

 

 

Шиенето на дрехи може да бъде доста забавно! Разбира се правят се и грешки по време на работата, но това всичко е въпрос на практика. Грешките обикновено се поправят и продължавате напред! Е, ако не могат да бъдат поправени, поне сте научили нещо.

 

 

4. Платът

  

 

 

Случвало ли ви се е да си харесате нещо в магазина, но да не ви хареса платът от който е направено? Е, може да си направите собствена версия! Има самоучители за кройки онлайн, както и в модните списания. Знам, че на думи е лесно, но си заслужава щом веднъж се научите.

 

 

5. По поръчка

  

 

 

Представете си колко е приятно чувството да имате нещо, което е специално изработено за вас самите! Повечето от нас не можем да си позволим да плащаме на шивач, който да напълни гардероба ни, но можем сами да го направим. Ако знаете точно какво искате, може би за да го съчетаете с друга дреха, но не може да намерите нищо подходящо по магазините,решението е да извадите шевната машина и да опитате сами.

 

 

6. Удовлетворение

  

 

 

Да придобиете шивачески умения може да бъде доста разочароващо начинание, но ако това се случи, повярвайте, че удоволствието да сложите рокля ушита от вас е доста голямо и си заслужава усилията, които сте положили, като търсите из интернет самоучители, или дори сте посетили шивачески курс.

 

 

7. Полезно

  

 

 

Шивачеството е много полезно хоби! Нека погледнем истината – ние всички имаме нужда от дрехи и никога нямаме достатъчно от тях. Това е един доста полезен начина да прекараме част от свободното си време. Ако имаме деца, спокойно можем да прекроим някои от дрехите си специално за тях.

 

 

8. По-евтино

  

 

 

Трябва да отбележим, че ако пресметнем всички материали и платът, които са ни необходими, за да създадем собствено произведение, то може би ще ни струва по-скъпо, отколкото до го купим готово. Начините да го направим наистина евтино са като преправим някоя дреха, или като използваме плат, който вече имаме.

 

Ако никога досега не сте правили собствени дрехи, може би статията ще ви вдъхнови да пробвате! Каква дреха бихте си ушили?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft