8-те най-опасни бабини илача, които могат сериозно да ви навредят (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
8-те най-опасни бабини илача, които могат сериозно да ви навредят (Снимки):
4110
Източник: bgfermer.bg
8-те най-опасни бабини илача, които могат сериозно да ви навредят (Снимки):

"Баба знае най-добре" - ние, българите, обичаме тази максима и ѝ се доверяваме на 100%. Ежедневието ни изобилства от различни бабини съвети , които спазваме, без дори да се замислим дали са полезни или просто трайно настанило се в живота ни суеверие.

Като например това да дадем на детето малко червено вино, за да избият по-бързо пъпките при шарка или разтривката с ракия и аспиринче...

Днес ще поговорим повече за най-опасните бабини илачи , които не само могат да не ни помогнат, но и са способни сериозно да навредят на здравето ни.

Естествено, не трябва при най-малкото оплакване да се тъпчем с антибиотици и цялата Менделеева таблица, но следващия път, когато решите да изпробвате някой от методите по-долу, помислете два пъти!

Ето ги 8-те най-опасни бабини илача :

1. Мазнина при изгаряне

олио

Използването на масло, олио или зехтин при изгаряния може да причини повече вреда, отколкото полза. Когато си изгорите, дори източникът на изгаряне да не е вече в контакт с нараненото място, поражението продължава да се случва, докато кожата не се охлади. Затова специалистите съветват да поставите засегната област под течаща студена вода. Използването на мазнина същност забавя охлаждането.

2. Паста за зъби за лечение на акне и рани

паста за зъби при акне

Содата за хляб, която се съдържа в пастата за зъби, изсушава пъпки ши вирусните херпеси на устата. Проблемът е в алкохола, ментола и кислородната вода - другите съставки на пастата за зъби, които може сериозно да подразнят кожата.

3. Гаргара с вода за уста

Гаргарата с вода за уста като лечение на настинка звучи странно, но много хора се кълнат в този метод на лечение. Болното и възпалено гърло едва ли има нужда от този продукт, за 
да оздравее, най-много да бъде раздразнено повече. Пийте много топли течности и си почивайте.

4. Рязане на папиломчета и малки брадавици

рязане на папиломи

Някои хора използват ножици, ножове или други остри инструменти, за да отстранят брадавиците и папиломите от кожата си. Забравете за този варварски метод за справяне с проблема, защото много лесно може да получите инфекция.

5. Уиски при зъбобол

чаша уиски

Въпреки че използването на уиски като лечение на зъбобол може да развълнува някои хора, експертите твърдят, че тази напитка има много малко анестетични свойства. Въпреки че приемането му няма да причини директни увреждания, забавянето на правилното лечение може да доведе до по-големи дентални неприятности.

6. Други стоматологични илачи

Натриването на прахообразни болкоуспокоителни върху венците за облекчаване на зъбобола може да доведе до химически изгаряния.

7. Восък в ушите

восък в ушите

Дори и да искате да прочистите ушите си от ушната кал, има доста по-цивилизовани начини. Няма нужда да капете разтопен восък в каналите им. Това може да ги увреди.

8. Опасни лекове за въшките

В интернет има много препоръки как да се отървем от въшките. Хората търкат керосин, бензин, концентрирани пестициди и прочие химикали върху главите си. Има и препоръки за вазелин, зехтин, вода - напълно безопасни и напълно безполезни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft