9 стъпки, които всяка жена трябва да предприеме, за да предотврати рака на гърдата

вход през zajenata.bg
За Жената
9 стъпки, които всяка жена трябва да предприеме, за да предотврати рака на гърдата
1773
9 стъпки, които всяка жена трябва да предприеме, за да предотврати рака на гърдата

Разберете как можем да предотвратим рака на гърдата! Това е мощна концепция, която трябва да се вземе на сериозно.
Анджелина Джоли в статията си в „Ню Йорк Таймс“ каза, че има двойна превантивна мастектомия. Джоли е носител на гена BRCA1, което значително увеличава риска от рак на гърдата и яйчниците при жените.

Очевидно е, че двойна мастектомия не е показна за всички.
Това е сериозна операция с свързан риск. И повечето от нас никога няма да развият рак на гърдата. И много жени нямат гените BRCA1 или BRCA2, които увеличават риска от рак на гърдата.

9 стъпки, които всяка жена трябва да предприеме, за да предотврати рака на гърдата:

В резултат на това подобрява цялостното здраве и намалява риска от диабет, сърдечни заболявания и рак на дебелото черво. Тези практики са вашето ежедневно здравеопазване. Превенцията на рака на гърдата е само естествена част от здравословния начин на живот.

1. Яжте само висококачествени органични храни

Висококачествени органични храни, включително зехтин и тъмнозелени листни зеленчуци всеки ден. Преработените храни, бързата храна и хранителните дефицити са свързани с честотата на рака на гърдата. Знаем, че диета, богата на разнообразни качествени плодове и зеленчуци и мазнини, особено зехтин, може да помогне за намаляване на щетите върху вашите гени и предпазване от рак.

Големи проучвания показват защитен ефект срещу рак на гърдата от консумацията на зехтин и рибено масло.
Journal of the National Cancer Institute (1995) показва 25% по-нисък риск от развитие на рак на гърдата сред гръцки жени, които редовно консумират зехтин. Две други европейски проучвания също предполагат защитните ефекти на зехтина. Едно от тези проучвания също показва повишен риск от развитие на рак на гърдата при жени, които консумират наситени мазнини.

Тригодишно проучване на 61 471 шведски жени отчете 45% намаление на риска от развитие на рак на гърдата сред жени, които редовно използват зехтин.

Препоръчват се две супени лъжици зехтин на ден.

2. Не пийте алкохол или пийте поне по-малко.

Повече от седем чаши алкохол на седмица не увеличават значително риска на жената от развитие на рак на гърдата. И по-късни проучвания показват, че дори няколко чашки могат да направят това. Затова жените се препоръчват да избягват употребата на алкохол, с изключение на редки случаи. Можете да пиете не повече от две чаши вино по 80 мл седмично. Изследванията са ясни: колкото повече пиете, толкова по-висок е рискът от развитие на рак на гърдата, тъй като две напитки на ден увеличават риска с до 70%.

3. Избягвайте постменопаузалните хормони.

Ако искате да предотвратите хронични заболявания като сърдечни заболявания и остеопороза, избягвайте хормоните след менопаузата. Естрогенните хормони и хормони с естроген и прогестерон увеличават риска от рак на гърдата. Говорете с Вашия лекар за това.

4. Избягвайте вредното въздействие на околната среда

Данните са ясни и продължават да текат: много от над 100 000 химикали, изпуснати в околната среда, въведени в нашите екосистеми, причиняват рак. А нашата тъкан на гърдата е особено изложена на риск. Тъй като много токсини имат предпочитан ефект върху тях. Например, дори ниската експозиция на BPA, често срещан химикал в пластмасите, може да увеличи риска от рак. Тъй като има биологична активност, която имитира естрогена.
Трябва да намалим колкото е възможно повече от риска от токсични ефекти. Може да е преодолимо, но здравето ни зависи от това. Защото прехвърляме химикали на нашите бебета по време на бременност и кърмене.

5. Поддържайте здравословен баланс на кръвната захар и здравословно тегло.

Захарта причинява много здравословни проблеми, употребата й причинява изблици на инсулин. Инсулинът води до натрупване на мазнини в тялото, а мазнините са едно от местата за производство на естроген в организма. Излишъкът от естроген е проблем за жени, предразположени към рак на гърдата с положителни естрогенни рецептори.

6. Активирайте естествената си система за детоксикация.

Под „детоксикация“ имам предвид естествените механизми на организма, които унищожават редица химикали. Които идват от нашата храна, хормони, метаболитни процеси и влияния на околната среда. Телата ни са красиво проектирани да гарантират, че унищожаваме и премахваме химикали и странични продукти, които биха могли да бъдат вредни, ако останат в телата ни.

Токсините в храната и околната ни среда могат да претоварят нашите вътрешни системи за детоксикация и да повредят клетките ни. Аминокиселините от висококачествени протеини, витамини В и антиоксиданти като витамин С и Е помагат за разграждането на тези химикали. Докато фибрите от зеленчуци и ленените семена помагат за свързването им и отстраняването им от тялото чрез изпражнения.

Здравословната чревна флора е необходима за правилната детоксикация и отстраняване на естроген от червата. Затова добавете пробиотици към ежедневието си.

7. По-малко стрес, по-добър сън

Стресът и липсата на сън водят до наддаване на тегло, повишаване на кръвната захар и увеличаване на производството на естроген. Липсата на сън и стрес нарушават имунната функция и детоксикацията. Опитайте се да спите от 7 до 8 часа през нощта и да правите йога, медитация и да ходите повече. Това може да измине дълъг път във вашето здраве.

8. Упражнението като упражнение за превенция на рака

помага за контролиране на инсулина и кръвната захар, намалява теглото, премахва стресовите хормони и подобрява съня. По този начин, основно подобрява почти всеки аспект на плана за профилактика на рака.

9. Избягвайте противозачатъчните хапчета.

Контрацептивите имат своите предимства, както и своите рискове, но колкото по-млада е жената, толкова по-ниски са рисковете. Жените, които поемат контрол върху раждаемостта, имат малко по-висок риск от рак на гърдата. Но този риск бързо изчезва, когато хапчетата спрат да приемат. Ако сте много притеснени от рак на гърдата, тогава избягвайте използването на контрацептиви, тъй като това намалява риска.

Други важни рискови фактори за рак на гърдата

Има важни рискови фактори за развитие на рак на гърдата, които жените не могат да контролират. Знанието кои от тях се отнасят за вас може да е полезно, за да можете да разберете риска и да направите всичко необходимо, за да го намалите. Ако смятате, че сте изложени на висок риск, консултирайте се с вашия лекар или друг доставчик на здравни грижи.

Други рискови фактори за рак на гърдата при жените:

  • Фамилна анамнеза за рак на гърдата
  • Пациенти в напреднала възраст, особено 60 години и по-възрастни
  • Първа менструация до 12 години
  • Първо раждане след 35 години
  • Менопауза на възраст 55 години и нагоре
  • Без деца
  • Големи гърди
  • История на доброкачествени заболявания на гърдата (като атипична хиперплазия
  • Висок ръст (1,76 метра или повече).

Не можем да контролираме напълно какво се случва с нас, но можем значително да контролираме здравето си чрез диетата и начина си на живот. Това е мощна концепция, която трябва да се вземе на сериозно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft