TED и Always обединяват силите си, за да вдъхнат увереност на младите момичета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
TED и Always обединяват силите си, за да вдъхнат увереност на младите момичета
17625
TED и Always обединяват силите си, за да вдъхнат увереност на младите момичета

Кампанията „Като момиче“ промени начина на мислене на хората от цял свят и превърна израза в положителен. Но знаехте ли, че режисьорът на филмите за кампанията е...

момиче? Името й е Лорийн Грийнфийлд и през последните две десетилетия тя съсредоточава цялата си работа около младежката култура и въпросите на пола.

Always, световен лидер в грижата за жената, започна нов проект за продължаване на кампанията, започнала миналото лято: „Среща на високо равнище за увереността“, конференция, организирана в партньорство с TED. Кампанията „Като момиче“ стартира, след като изследвания показаха, че по време на пубертета увереността на момичетата в себе си е най-ниска, но също и че някои думи и изрази могат да бъдат обидни.

Тази година Always и TED организираха интерактивна конференция, с подкрепата на успешни жени, целта на която беше изразът „като момиче“ да се превърне в най-хубавия комплимент, който може да получи едно момиче.

 

Сред лекторите на „Срещата на високо равнище за увереността“, проведена на 7.07.2015 г., беше Лорийн Грийнфийлд, която винаги е концентрирала работата си върху социологически проучвания. Тя призна, че докато е работила върху първия видео клип от кампанията „Като момиче“ е била удивена да види реакцията на хората, когато осъзнават, че изразът „като момиче“ има реално отрицателно въздействие. Много скоро „Като момиче“ се превръща в социално движение.

Видео клипът, показан на „Срещата на високо равнище за увереността“, повдигна въпроса, като показа, че предварителните нагласи са тези, които водят момичетата да изберат определена кариера или професионална област. Така, повечето от тях се отказват от целите си, в опит за намерят други, които съответстват на стандартите на обществото.

Лорийн отбелязва, че независимо от външния вид, дори комплиментите могат да засегнат увереността. Комплиментите за външния вид втълпяват в момичетата идеята, че от първостепенно значение е как изглеждаш физически. Въпреки факта, че много млади момичета са талантливи в спорта или някоя научна област, комплиментите за външния вид засягат в значителна степен уменията и доверието им в себе си и в крайна сметка променят кариерния им път.

Партньорството между Always и TED ще продължи мисията, която започна с пускането на първия клип „Като момиче“, за убеждаване на младите момичета, че личността им не може да бъде определяна от обществото и че те не бива да се ограничават от него.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft