Вкусно агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агнешко, пълнено със спанак
49204
Агнешко, пълнено със спанак

Агнешко, пълнено със спанак

1 агнешко бутче, обезкостено
1/2 кг. замразен или пресен спанак
3 скилидки счукан чесън
2 яйца, разбити
6 ч.чаши крутони
1 глава лук, накълцана наситно
1/2 ч.чаша вода
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
5 - 6 стръка целина, накълцана на ситно
1 ч.чаша настърган кашкавал
4 - 5 с.л.зехтин
3 с.л.листа пресен босилек, накъсан
1 ч.л.сушен розмарин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Задушете в мазнина лука, целината и чеъсна, до омекване.
В купа смесете спанака, разбитите яйца,магданоза, босилека и черния пипер.
Добавете задушените лук, чесън и целина в купата.
Изсипете настъргания кашкавал и крутоните.
Изсипете сместа върху месото, разпределете я равномерно и оформете руло. Завържете с конец. Намажете месото обилно с масло и поръсете с розмарина.
Печете в тавичка на 170 - 180 градуса 2 часа, с малко водичка на дъното (около 1 ч.чаша).
Преди да разрежете месото, го оставете на стайна температура около 20 минути.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft