Пролетни ястия със спанак и коприва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баница със спанак и сирене
258528

Баница със спанак и сирене

* 500 г бутертесто
* 400 г замразен спанак
* или 500-600 г пресен спанак
* 100 г краве сирене или Фета
* 100 г настърган кашкавал
* сол
* смлян черен пипер


1 яйце
1 жълтък
Приготвяне:

• Замразеният спанак се размразява и се изстисква добре.
• Ако се използва пресен спанак, то той се почиства, измива и бланшира до спаружване, след което се накълцва на ситно.
• В голяма купа се поставя спанакът, натрошеното сирене, кашкавалът и яйцето.
• Плънката се разбърква добре и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.
• Тестото се разcтила и се нарязва на 5 дълги ивици.
• Върху тях по средата на всяка ивица се разпределя равномерно плънката.
• Краищата се залепват и така се получават 5 рула.
• Огнеупорна кръгла тава (26 см) се застила с хартия за печене.
• Фурната се загрява на 180-200 С.
• Рулата се навиват на охлюв с защипания край надолу, като навиването започва от средата на тавата.
• Бутербаницата със спанак и сирене се намазва с разбит жълтък.
• Пече се 25-30 минути или до готовност.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft