Пролетни ястия със спанак и коприва

вход през zajenata.bg
258703

Пюре от спанак

* 1 кг картофи
* 5 скилидки чесън
* 180 мл готварска сметана
* 40 г краве масло
* 500 г замразен спанак
* 100 г Фета или краве сирене


сол
смлян черен пипер

Как се приготвя

• Картофите се измиват, обелват и отново се измиват.
• Нарязват се на кубчета, чесънът се обелва.
• В тенджерата се поставят картофите и скилидките чесън.
• Сипва се вода, колкото да покрие продуктите.
• Картофите и чесънът се варят до омекване.
• Отцеждат се от водата и се намачкват с преса за картофи.
• В тиган се сгорещява сметаната заедно с маслото, докато маслото се стопи.
• Прибавя се размразеният и изстискан спанак и се разбърква.
• Спаначената смес се изсипва при пюрето.
• Всичко се разбърква добре и се поръсва с натрошеното сирене.
• Пюрето от картофи със спанак се подправя на вкус със сол и черен пипер.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft