БЕЗ захар! БЕЗ брашно! БЕЗ глутен! Шоколадово брауни от ТРИ съставки - десерт за познавачи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БЕЗ захар! БЕЗ брашно! БЕЗ глутен! Шоколадово брауни от ТРИ съставки - десерт за познавачи:
БЕЗ захар! БЕЗ брашно! БЕЗ глутен! Шоколадово брауни от ТРИ съставки - десерт за познавачи:
1734
Източник: За Жената
БЕЗ захар! БЕЗ брашно! БЕЗ глутен! Шоколадово брауни от ТРИ съставки - десерт за познавачи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искам да споделя тази рецепта за  Шоколадово брауни от 3 съставки , която открих случайно в блога на една дама в Интернет. Тя е била готвачка и всичко, което показваше, беше прекрасно, вкусно, апетитно. Искам да споделя тази лесна рецепта с вас, за да може тя винаги да бъде запомнена.

Жената държи винаги да използва прости и икономични съставки, затова и ми хареса нейната рецепта за шоколадово брауни (още повече, че имам непоносимост към глутена, а в рецептата няма брашно).

Всички я обожават. Направих няколко корекции, за да я направя по-вкусна, без да губи оригиналността си. Пригответе я и се пригответе да бъдете засипани с комплименти.

Шоколадово брауни от 3 съставки

Продукти:

  • 2 големи, много узрели банана
  • 2 яйца
  • 3 супени лъжици неподсладено какао на прах
  • 1 щипка сол
  • ½ чаша пресни малини (по желание)
  • Шоколадови парченца (или капки) без захар - по желание

Приготвяне:

Обелете бананите и ги сложете в купа. Намачкайте ги добре с вилица, докато получите гладко пюре без бучки.

намачкан банан

Снимка: YouTube

Добавете яйцата, какаото на прах и солта. Разбъркайте, докато получите гладко тесто без бучки.

яйца в бананите

Снимка: YouTube

какао в бананите

Снимка: YouTube

Добавете малините и разбъркайте внимателно, за да не се натрошат плодовете.

сол в тестото

Снимка: YouTube

смес брауни

Снимка: YouTube

малини в браунито

Снимка: YouTube

Изсипете тестото в тава за печене, покрита с хартия за печене, като го разпределите равномерно с шпатула.

смес във форма

Снимка: YouTube

Поръсете отгоре с шоколадови парченца или нарязан шоколад, като ги притиснете леко към повърхността.

шоколадови капки

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 180ºC за около 25 минути, докато краищата станат твърди, но центърът е все още леко мек.

Направете тест с клечка за зъби: забодете клечка за зъби в центъра на браунито – трябва да излезе с малко влажни трохи, но без сурово тесто.

изпечено брауни

Снимка: YouTube

Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно във формата, преди да нарежете.

брауни с малини

Снимка: YouTube

Завършете, като украсите с пресни малини и сервирате.

малиново брауни

Снимка: YouTube

парче брауни

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

брауни без глутен

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft