Блага лятна гозба без мръвка - не вярвах, че ще изям 2 порции и ще моля за още!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Блага лятна гозба без мръвка - не вярвах, че ще изям 2 порции и ще моля за още!
Блага лятна гозба без мръвка - не вярвах, че ще изям 2 порции и ще моля за още!
2571
Източник: За жената
Блага лятна гозба без мръвка - не вярвах, че ще изям 2 порции и ще моля за още!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе си икономично, постно ястие, което е дори по-вкусно от месото. Много е сладко и щом го опитате, със сигурност ще го приготвяте често.

Възползвайте се от сезона на патладжаните и го пригответе, няма да съжалявате. Ето какво ви е необходимо за нашата Блага лятна гозба без мръвка :

Блага лятна гозба без мръвка

Продукти: 

  • 1 голям патладжан
  • 2 спени лъжици олио
  • 1 или 1/2 глава чесън (или на вкус)
  • 5 средно големи домата
  • сол
  • 2 люти чушки
  • малко вода

Приготвяне: 

Обелете патладжана и го нарежете на филийки с дебелина приблизително 1,5 см. Посолете ги от двете страни и ги оставете да починат около 10 минути, докато пуснат сока си.

Патладжан филии

Снимка: YouTube

Подсушете ги с кухненска хартия, за да отстраните излишната течност. Налейте малко олио в тигана (1 см) и загрейте на среден огън. Запържете резенчетата патладжан, докато придобият приятен златист цвят.

Пържен патладжан

Снимка: YouTube

Поставете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното масло и ги оставете настрана. Загрейте зехтина на средно слаб огън, след което добавете обелените скилидки чесън и ги запържете леко до златисто кафяво.

Пържени патладжани

Снимка: YouTube

Междувременно измийте и нарежете доматите на колелца със същата дебелина като патладжаните. Подредете ги в тигана върху чесъна, добавете лютите чушки, овкусете и разбъркайте малко. Подправете с черен пипер и добавете подправки на вкус.

Домати с чесън

Снимка: YouTube

Покрийте и гответе 5 минути под капак. След това обърнете доматите, за да се запържат от другата страна, след което покрийте отново и гответе още 5 минути на умерен огън.

След това добавете предварително изпържените резени патладжан, добавете малко вода и гответе още няколко минути, докато вкусовете се смесят.

Постна гозба

Снимка: YouTube

Ястието ви е готово и можете да го сервирате.

Постна лятна манджа

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft