Бърза идея за вечеря с картофки
21 Март 2018
16658
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 средно големи картофа
150 г кашкавал
2 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвянe
Измийте с четка картофите. Подсушете ги и ги намажете със зехтин.
Завийте всеки в алуминиево фолио и ги поставете да се пекат на 200 градуса във фурната. Дали са готови бихте могли да проверите с клечка за зъби.
Извадете ги и срежете капачетата им, които не бива да бъдат по-дебели от 1/2 см. Издълбайте ги с помощта на чаена лъжичка, като оставите малко от "месото" по стените им, около 1/2 см. Размесете с вилица издълбаната част, като добавите малко зехтин (може и сметана) и пресования чесън. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте. Напълнете картофите с получената смес.
Настържете кашкавал на едро ренде и поръсете отгоре картофите. Допечете ги докато получат златист цвят.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари