Сочна и вкусна домашна баничка, така, както я правеше любимата ми баба Мира. Е, тя си точеше корите сама, но аз ползвам готови, защото времето ми винаги е кът.
Бързата баница на баба Мира
Продукти:
- 3 яйца
- 150 г олио
- 2 чаши кисело мляко
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 бакпулвер
- 500 г кори за баница
Приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разбийте яйцата в купа, след което добавете олиото, киселото мляко, бакпулвера и една чаена лъжичка сол.
Покрийте тавата за печене с хартия за печене, след което сложете едната кора, а останалите, с изключение на последната, смачкайте на акордеон (хармоника).
Снимка: Shutterstock
Изсипете плънката върху корите, като гледате да запълните всяка гънка, след което завършете с последната кора (предварително заделена).
Снимка: Shutterstock
Печете баницата около 20 минути, във фурна, загрята на 200 градуса.
Снимка: Shutterstock
Да ви е сладко!
Снимка: Shutterstock