Вече не правя еклери, откакто открих рецептата: Тортата е толкова нежна, че направо потъваш в...
        
        
        
                    31 Октомври 2016
                
                3343946
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Когато видим изискан десерт , по който ни потичат лигите, често си мислим, че е сложен за приготвяне. Но в случая това съвсем не е така.
Тази невероятна еклерова торта е първокласен сладкиш , за който дори не ви трябва фурна. С нея може да се справи с всеки.
 Зарадвайте близките още тази вечер:
                ЕКЛЕРОВА ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕНЕ
ПРОДУКТИ:
За тестото:
- хрупкави бисквитки
- 500 мл прясно мляко
- 2,5 ч.л. царевично нишесте
- 3 супени лъжици захар
- 1 жълтък
- 0.10 мл ванилова есенция
За глазурата:
- 4 супени лъжици захар
- 2 ч.л. какао на прах
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 50 гр. масло
ПРИГОТВЯНЕ:
- Ванилов пудинг на прах можете да купите от магазина. Но ако искате да го приготвите сами, направете следното: 
 
 Разделете млякото на 2 равни части. Една част сложете на котлона да заври. В останалото мляко разбъркайте нишестето. В млякото с нишесте разтворете захарта, добавете ваниловата есенция или ванилия на върха на ножа, както и жълтъка. Разбийте сместа с тел и внимателно я изсипете във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Варете, докато се сгъсти - 5 минути.
 
 По желание може да приготвите и крема от видеото, ако не ви притеснява количеството сметана и нямате време за варен крем: 2 пак. ванилов пудинг без варене, 3 1/2 чаши пълномаслено прясно мляко, 250-300 гр. разбита сметана.
- Готовия пудинг покрийге с фолио и пъхнете в хладилника да се охлади.
- Вземете подходяща форма или тава, покрийте я с фолио. Разпределете слой от бисквитите, след това - слой от пудинга. Продължете да редувате така. Последният слой трябва да е от бисквити.
- Пригответе шоколадова глазура: смесете захарта и какаото, добавете млякото. Сложете в малка тенджерка на котлона. Когато масата започне да ври, добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Махнете от огъня, охладете леко и залейте с глазурата готовия десерт.
- Сложете тортата в хладилника за една нощ.
По-подробни инструкции може да видите в това видео:
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                

 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







