Вече не сядаме без хайвер от тиквички „Любов от първата лъжица“-Хиляди положителни отзиви
        
        
        
                    16 Юни 2024
                
                9565
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Днес искам да споделя една от най-добрите рецепти за приготвяне на зимата - хайвер от тиква. Това е изпитана във времето рецепта, която гарантира отлични резултати.
 Хайверът от тиква се оказва нежен, ароматен и невероятно вкусен. Подготовката е много проста и не отнема много време.
                Приготвяне
Приготвяне на зеленчуците : Започваме с морковите:
- Настържете 800 г моркови на едро ренде.
- След това нарежете 800 г лук на едри кубчета.

- Нарежете тиквичките (3,4 кг) на кубчета, ако тиквичките са млади, няма нужда да ги белите.
- Пържене на зеленчуци : Загрейте тиган с растително масло и запържете малко морковите.

- Прехвърлете морковите в голяма тенджера.
- След това запържете лука до златисто кафяво и също добавете в тигана.

- Задушаване : В тигана със зеленчуците добавете останалото растително масло (необходими са общо 230 г).
- Поставете тенджерата на огъня, покрийте с капак и изчакайте сместа да заври.
- След като заври, намалете котлона и оставете зеленчуците да къкри за един час, като разбърквате от време на време.

- Добавяне на доматено пюре : След час добавете 310 г доматено пюре, като го наредите отгоре и без да разбърквате веднага. Гответе още 20 минути, като разбърквате от време на време.
- Добавяне на подправки : След като доматеното пюре заври, добавете сол, червен пипер, захар, червен и черен пипер.

- Разбъркайте добре и оставете да къкри още 5 минути.
- Пюрирайте : Махнете тигана от котлона и пюрирайте съдържанието с потапящ се пасатор. Важно е блендерът и всички инструменти да са стерилни.

- Добавяне на оцет : Пробвайте хайвера за сол и подправки.
- След това добавете 2 с.л. лъжици оцет и оставете да заври отново, варете 10 минути, като бъркате непрекъснато.

- Консервиране : Стерилизирайте бурканите и капаците.
- Поставете горещия хайвер в стерилизирани буркани, навийте капачките, обърнете ги и ги увийте в топло одеяло, докато изстинат напълно.
- Този хайвер от тиква е плътен, ароматен и много вкусен.
- Идеален е за зимнина и може да се съхранява дълго време. Опитайте да приготвите хайвер по тази рецепта и определено ще стане вашето любимо ястие.
Редактор: Ясен Чаушев
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                

 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







