Вижте какви клопки ни правят ресторантите: Какво крият в менюто си и не искат да знаете

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Вижте какви клопки ни правят ресторантите: Какво крият в менюто си и не искат да знаете
4816
Вижте какви клопки ни правят ресторантите: Какво крият в менюто си и не искат да знаете

Разкрития за ресторантите или какво се крие в менютата?

Лица от кухнята правят интересни разкрития за менютата на ресторантите. Знаете ли, че в тях се крият редица капани, за които гостите изобщо не са наясно? Те са първото нещо, което търсите в ресторант, логично е и да са направени по начин, който изкушава гостите да поръчват повече храна и напитки.

Вижте шестте най-често срещани тайни на менютата.

1. Снимки на храната

Ресторантьорите знаят, че ако, освен името и описанието на ястието, поставят и прекрасно проектирана фотография, има по-големи шансове хората да поръчат той специалност. Снимките карат хората да ги поръчват, така че малцина са тези, които ще се заинтересуват за цената. Тя е почти незабележима покрай вкусната риба, печеното или добре сервираните салати.

2. Евтините ястия са на дъното на списъка и накрая в менюто

Едно от малките разкрития, които сервитьорите правят, е, че в менюто можете да намерите хамбургер или ядене на много разумна цена, но докато стигнете до него ще видите всички вкусни ястия, които ще привлекат вниманието ви и ще ви отворят апетита. Накрая, въпреки че сте планирали този ден да минете с по-евтин обяд, ще си поръчате някой специалитет, няколко пъти по-скъп от сандвича, който първоначално сте мислили да вземете.

3. Ако някое хранене ви изглежда много скъпо, това наистина е много скъпо

В менютата, вероятно много често сте виждали някои предложения с невероятно високи цени. В първия момент ще си помислите, че най-вероятно те са с пъти по-висока цена от реалната и повярвайте, прави сте. Но въпреки това, мнозина поръчват точно тази порция месо, морски дарове или различни зеленчуци, а в моментите, когато правят поръчката си мислят „Цената е висока, но вероятно си струва“.

4. Различният размер на порциите е още една примамка

Вероятно ви се е случвало да попаднете в трудна ситуация, в която трябва да решите, дали да поръчате малка, средна или голяма порция от любимите спагети, лазаня, пържени картофи … И у вас се създава усещането, че малката порция няма да бъде достатъчна, въпреки че много пъти се е оказвало, че не е така. Така че поръчвате по-голяма порция, а количеството на храната е почти същата. Затова най-добре би било да помолите сервитьора да ви покаже разликата в размера на чиниите, в които се сервират различни порции от ястията.

5. Избягвайте добавките

Много ресторанти, освен основните ястия, предлагат и някои добавки, които би трябвало да обогатят вашия обяд или вечеря. Те привличат вниманието, защото са най-различни сосове, картофи, зеленчуци на скара. Въпреки че на пръв поглед изглеждат като нещо, което естествено трябва да поръчате, в крайна сметка ще осъзнаете, че сте могли да минете и без тях, а сметката е много по-висока с тях.

 

6. Рецептите на „баба“

Почти няма менюта в ресторантите, където някое ястие не носи заглавието „По рецептата на баба“. Повечето хора очакват това да е наистина уникална семейна рецепта, но се оказва, че това съвсем не е така.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft