Влюбих се в тиквичките с тази рецепта! Уникално хрупкава коричка с пармезан и билки, съвършени на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Влюбих се в тиквичките с тази рецепта! Уникално хрупкава коричка с пармезан и билки, съвършени на вкус:
Влюбих се в тиквичките с тази рецепта! Уникално хрупкава коричка с пармезан и билки, съвършени на...
2882
Източник: За Жената
Влюбих се в тиквичките с тази рецепта! Уникално хрупкава коричка с пармезан и билки, съвършени на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрупкави тиквички с пармезан и чесън , изпечени до съвършенство.

Тези хрупкави тиквички с пармезан и чесън са идеален начин да използвате летния излишък от тиквички и да зарадвате дори тези, които не са любители на зеленчуците.

Изпечени във фурна, тези златисти пръчици са хрупкави отвън и меки и кремообразни отвътре, с богат вкус, който ги прави неустоими.

Те са перфектни като лека закуска, предястие или здравословна гарнитура към почти всяко основно ястие. Предлагаме ви лесна за изпълнение и много вкусна лятна рецепта - ето необходимите продукти:

Хрупкави тиквички с пармезан и чесън

Продукти:

  • 2 средни тиквички (с гладка кора, за най-добри резултати)
  • 50 г пшенично брашно
  • 2 големи яйца
  • 100 г галета или панко (панировъчни трохи)
  • 50 г настърган пармезан (най-добре е прясно настърган)
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1 чаена лъжичка пушен или сладък червен пипер
  • ½ чаена лъжичка сол
  • ¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
  • Зехтин на спрей (качествен, с истински зехтин)

Приготвяне:

1.

Пригответе тиквичките: Отрежете краищата на тиквичките, разрежете ги напречно наполовина и след това нарежете всяко парче на пръчици с дебелината и размера на класически пържени картофи.

Разстелете ги върху кухненска кърпа и ги подсушете добре, за да предотвратите влагата, която може да ги направи меки.

2. Паниране: Пригответе три купички. Сложете брашното в първата. Разбийте яйцата във втората.

В трета купа смесете панко трохите, пармезана, чесъна на прах, червения пипер, солта и пипера. Разбъркайте добре, за да разпределите съставките равномерно.

хрупкави тиквички

Снимка: Pinterest

3. Паниране на тиквичките: Вземете няколко пръчици тиквички и ги оваляйте в брашно, за да се покрият от всички страни.

Потопете ги в разбитите яйца, като оставите излишното да се отцеди. Накрая внимателно ги притиснете в панко сместа, за да ги покриете равномерно. Не бързайте, тъй като дебелото и равномерно покритие е ключът към хрупкавостта.

4. Подредете и напръскайте с олио: Постелете тава за печене с хартия за печене и подредете панираните тиквички на един слой, като се уверите, че не се докосват. Напръскайте леко със спрей зехтин, за да получите златиста коричка.

панирани тиквички

Снимка: Pinterest

5. Печене: Загрейте фурната до 220°C. Печете тиквичките за 20–25 минути, като ги обръщате с щипки по средата на печенето за равномерно покафеняване.

Наблюдавайте внимателно през последните няколко минути и ги извадете, когато станат златисти и твърди на допир.

тиквени пръчици

Снимка: Pinterest

6. Сервиране: Сервирайте ги топли, когато са най-хрупкави. Те са отлични с доматен сос, ранч сос или чеснов айоли, въпреки че вкусът им е достатъчно богат и без никакви гарнитури.

хрупкави тиквички пармезан

Снимка: Pinterest

Забележка

За да запазите хрупкавия ефект, консумирайте ги веднага след изпичане. Ако ви останат, съхранявайте ги в херметически затворен контейнер в хладилник до два дни и ги затоплете отново във фурната, за да възстановите хрупкавостта.

За да ги замразите, пригответе ги до етапа на паниране, замразете ги върху тава за печене, след което ги прехвърлете в торбичка за замразяване. Печете директно от фризера, като добавите 1-2 минути към времето за печене.

Тази рецепта е лесна за адаптиране: заменете пармезана с веган твърдо сирене за безмлечна версия или използвайте безглутенови трохи за безглутенов вариант.

Насладете се на тези вкусни и здравословни тиквички, които ще зарадват всички на вашата маса!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft